Spor salonlarında bahar bereketi

Spor salonlarında bahar bereketi

Baharın gelmesi ve tatil sezonunun yaklaşmasıyla yaza formda girmek isteyenler, özel spor salonlarını ve belediyelerin tesislerini doldurmaya başladı- Spor salonlarının bireysel üyelik fiyatları aylık 54 liradan başlayıp 350 liraya çıkarken, modern salonl

ANKARA (AA) - DİLARA ZENGİN - İlkbaharın gelmesi ve tatil sezonunun yaklaşmasıyla yaza formda girmek isteyenler, özel spor salonlarını ve belediyelerin tesislerini doldurmaya başladı.

Özel spor salonları, üye sayılarını her geçen yıl arttırıyor. İçinde havuz, sauna, tenis ve basketbol sahaları bulunan modern tesisler, müşterilerine aylık, 6 aylık, yıllık ve 10 yıllık üyelik imkanı sunuyor.

Söz konusu merkezlerin bireysel üyelik ücretleri, aylık 54 lirayla 350 lira arasında değişiyor.

Pilatesten dans derslerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunma yarışındaki salonların, bir yıllık bireysel üyelik fiyatları bin liradan başlayıp 4 bin 200 liraya kadar çıkıyor. Bu tutar, aile üyeliklerinde ise 5 bin 600 liraya kadar yükselebiliyor.

Üyelerine sadece fitness hizmeti sunan merkezlerin yanı sıra kimi gelişmiş spor salonları; kapalı yüzme havuzu, basketbol, voleybol, tenis, kick boks, kişiye özel egzersiz programları ve beslenme danışmanlığı gibi hizmetlerden de faydalanma imkanı sağlıyor.

- Bahar aylarında spor salonlarına kayıtlar artıyor

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sports International Genel Müdürü Haluk Çetin, Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin’de olmak üzere toplam 7 tesis ve 55 bin üyelerinin olduğunu belirterek, Türkiye'de hareketli yaşama olan ilginin gittikçe arttığını söyledi.

Bir yetişkinin sağlığı için haftada en az 150 dakika düzenli egzersiz yapması gerektiğini vurgulayan Çetin, "Her sene üyelik rakamımızda yaklaşık yüzde 5 artış gözlemliyoruz. Avrupa fitness pazarı 29 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye’de ise ne yazık ki sektör hakkında çok doğru bilgilere erişememekle birlikte uluslararası kuruluş olan IHRSA Global raporuna göre, Türkiye fitness pazarının 1,2 milyar dolar seviyesine olduğu, bin 600 kulüp ve 1,8 milyon aktif üyeye ulaşıldığı tahmin ediliyor." dedi.

Çetin, mart, nisan ve mayıs aylarında spor salonlarına üyelik için gelenlerin sayısının arttığını dile getirerek, bu ilginin tatil sezonun bitişi olan eylül ayında da devam ettiğini söyledi. Çetin, tesislerinde senelik bireysel üyelik fiyatlarının 2 bin 660 ile 4 bin 200 lira arasında değiştiğini, aile üyeliklerinde ise bu ücretin 3 bin 800 ile 5 bin 600 lira arasında olduğunu kaydetti.

- Alternatif butik merkezler

AVM'lerdeki, lüks otellerdeki ya da özel tesislerdeki salonlara gitmek istemeyen ancak sağlıklı ve formda kalmak isteyenlerin diğer bir uğrak noktası, özel programların hazırlandığı butik merkezler de spor piyasasında öne çıkıyor.

Spor yapmak isteyenlere alternatif sunan butik merkezlerde, çoğunlukla pilates, zumba ve yoga eğitimi veriliyor.

Ankara'da hizmet veren Atölye Yolculuk Eğitmeni Deniz Okumuş, 2012'da açtıkları butik atölyelerinde yoga, yetişkin balesi ve reiki gibi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Okumuş, atölyeyi kurma amaçlarının insanlara huzur vermek olduğunu vurgulayarak, "Hayat yükü olan ve hayatın içinde sıkışmış olan insanlara 'başka bir yol var' diyebilmek ve yüklerini hafifletirken onlara yol arkadaşlığı yapmak, atölyemizden gülümseyerek çıkmalarını istedik." dedi.

- Sokak hayvanlarına destek

Atölyeye ilgilinin çok değişken olduğunu ancak baharın gelmesiyle arttığını dile getiren Okumuş, ders ücretlerini herkesin karşılayabileceği seviyelerde tutmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Okumuş, aynı zamanda atölyelerinde sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiklerini aktararak, her cuma gönüllü yoga uzmanları tarafından düzenlenen derslerden elde edilen gelirinin sokak hayvanlarına ulaştırılması için ilgili dernek ya da kişilere verdiklerini kaydetti. Bu derslere katılım ücretinin sadece 15 lira olduğuna dikkati çeken Okumuş, "Sokak hayvanlarına destek olmak isteyen herkesi bekliyoruz." dedi.

Modern salon ve butik merkezlerin ücretlerini yüksek bulanlara, belediyeler, daha uygun fiyatlara spor hizmeti sunuyor. Belediyelerin pilates ve fitness gibi hizmetler veren tesislerinin ücretleri, yıllık ortalama 450 lirayı buluyor. Belediyelerin gençlik ve kadın eğitim kültür merkezlerinde ise ücretsiz spor derslerinden yararlanılabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :