Spor Platformu, 15 Temmuz şehitlerini andı

Spor Platformu, 15 Temmuz şehitlerini andı

- Spor Platformu Sözcüsü Kurt: "15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız"


ANKARA (AA) - Spor Platformu tarafından yapılan organizasyonla, 15 Temmuz şehitleri, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Spor Platformu Sözcüsü Ensar Kurt, amatör ve milli sporcular, antrenörler, hakemler, federasyon başkanları ve yöneticileri olarak 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiklerini belirterek,"15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

15 Temmuz gecesi tanklara göğüslerini siper ettiklerini vurgulayan Kurt, "Bugün de hain darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerimizi ziyaret ediyoruz, dualar ediyoruz. Cuma ve cumartesi akşamı demokrasi nöbetlerimize devam edeceğiz. Ayrıca cumartesi akşamı yapılacak demokrasi yürüyüşüne spor ailesi olarak binlerce üyemiz ile katılacağız." ifadelerini kullandı.

"O karanlık gecede meydanlara çıkan herkes gazidir." diyen Kurt, "15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi ile Türkiye, spor, sosyal, ekonomik, kültürel, siyasal ve güvenlik başta olmak üzere birçok alanda uçurumdan aşağı atılmak istendi. Ne olursa olsun o gün yaşananların unutulmaması için var gücümüzle çalışacağız. Yapacağımız tüm spor etkinliklerinde şehitlerimizin ismini, anısını ve mücadelesini yaşatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye'de spor tesislerinin yarım kalacağını ve spor organizasyonların yapılamayacağını dile getiren Kurt, şöyle konuştu:

"Sporun ve sporcunun dibe vuracağı bir dönem yaşanacaktı. Kısacası 15 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti hükümetlerinin icraatları olarak yapılan tüm yatırımlar, kazanımlar 15 Temmuz darbesi ile geri alınacaktı. Asker postalının hüküm sürdüğü yerde spora ait bir kültür de sportif başarılar da olmayacaktı. Bu necip millet darbenin önüne geçerek ülkemizin yarınlarını her alanda olduğu gibi sporda da kurtardı. Bizler spor camiası olarak Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın önderliğinde Türk sporunu dünyanın zirvesine çıkarmak için var gücümüz ile çalışacağız. Her şey Türk sporu ve sporcusu için. Her şey Türkiye için."

Konuşmaların ardından tüm şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Anma törenine, sporcu ve antrenörlerin yanı sıra, 25. dönem AK Parti Ankara Milletvekili Sami Mallı, Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, Bocce, Bowling, Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Kano Federasyonu Başkanı Alper Kabakçı, Karate Federasyonu Genel Sekreteri Gökmen Teyran, Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız, dünya şampiyonu milli güreşçi Recayi Göl ve Kızılcahamam İlçe Spor Müdürü Nahit Şahin katıldı.


Spor Platformu, 15 Temmuz şehitlerini andı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :