Spor müdürleri, Galatasaray'daki skandalı değerlendirdi (1)

Spor müdürleri, Galatasaray'daki skandalı değerlendirdi (1)

- Gazete ve televizyonların spor müdürleri, firari FETÖ sanıkları Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün sarı-kırmızılı kulüpten ihracı sürecinde yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulundu- Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Arslan:- "Galatasaray yönetimi, bu işi genel


İSTANBUL (AA) - Spor basınının önde gelen isimleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray'ın yıllık olağan mali genel kurul toplantısında ihraç edilmemesi ve sonrasında yönetim kurulu kararıyla kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesini değerlendirdi.

Yaşananlarla ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan isimlerden Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, Galatasaray Kulübü yönetiminin Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün ihraçları konusunu, genel kurul gündemine getirmeden çözmüş olması gerektiğine dikkati çekti.

"Galatasaray yönetiminin, genel kurula getirmeden bu işi çözebileceği kanaatini taşıyorum." diyen Arslan, "Maalesef konu oraya geldi ve ortaya böyle böyle bir durum çıktı. Yönetim zaten bu isimlerin ihracı için oy birliğiyle karar almış. Yani genel kurula getirilmeden ihraç edilebilmeleri şansı vardı. Sonradan çözümü de yine bu yolla buldular. Keşke hiç bu noktalara gelinmeden çözüm sağlansaydı." yorumunu yaptı.


- Bayındır: "Geç de olsa doğru karar verildi"


Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, firari FETÖ sanıkları Arif Erdem ve Hakan Şükür'le ilgili olarak gecikmeli de olsa doğru karara ulaşıldığını aktardı.

Sarı-kırmızılı kulübün genel kurul sonrası yönetim kararıyla Arif Erdem ve Hakan Şükür'ü ihraç ettiğini hatırlatan Bayındır, "Galatasaray yönetimi, geç de olsa doğru kararı vermiştir. Ama asıl önemlisi, genel kurulda da bu kararın çıkması gerekirdi. Kişisel başarılar sonrası gelen ödüller, asla ülke çıkarlarının üstünde olamaz. Umarım Galatasaray genel kurulu da ilk toplantısında bu konuyla ilgili gereğini yapar." şeklinde konuştu.


- Şener: "Taraftar ve devlet karşı karşıya getirilmek istendi"


Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener, "Ben şuna inanıyorum, referandum öncesinde Galatasaray taraftarı ile devleti karşı karşıya getirmek istediler." dedi.

Bu amaçla genel kurulda propaganda yapıldığını söyleyen Şener, şunları kaydetti:

"Futbola siyasetin girmesini güya istemeyen bir grup FETÖ'cü, o küçücük akıllarıyla Galatasaray taraftarını kışkırtmaya çalıştı. Galatasaray taraftarı bu tuzağa düşmedi. Tam tersine bir tepki oldu. Organize yapılan bir iş. Amaç belli. Birkaç sözde üye, ABD'den direktif alarak, Galatasaray'ı ve ülkemizi kaosa götürmeye çalışıyor. İki tane terör örgütü üyesinin ihracının reddedilmesi, 15 Temmuz darbe girişimindeki 260 şehidimizin kemiklerini sızlattı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu durum, sadece Galatasaray'ın değil, Türkiye'nin sorunu haline gelmiştir. Galatasaray, Çanakkale Savaşı'ndaki şehitleri nedeniyle lisesinden mezun veremeyen bir camia. O şehitlerimizin de kemiklerini sızlattılar. Galatasaray'ın içindeki FETÖ yapılanması, maalesef hala etkisini sürdürüyor. Nasıl ki devletimiz FETÖ'nün her kurumdaki yapılanmasıyla ilgili tek tek gereğini yapıyor, Galatasaray'ın içindeki bu kişiler için de muhakkak gereği yapılacaktır."


- Buzbaş: "Bu noktaya hiç gelinmemeliydi"


Tvibu Spor Müdürü Özgür Buzbaş, Galatasaray Kulübünün bu kadar hassas bir konuda kararını hiç genel kurula getirmeden verebilmesi gerektiğini savunan isimler arasında yer aldı.

Yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün çok hızlı bir şekilde üyelikten ihraç edilmesi gerektiğini vurgulayan Buzbaş, "Bu noktaya hiç gelinmemeliydi. Bu tartışmalar hiç yaşanmadan konu kapatılmalıydı. Bu tartışmalar yaşandıktan sonra, genel kuruldan ihraç kararı çıksaydı dahi kötü bir durum oluştu. Bu tartışmaya açık bir konu değil. 15 Temmuz darbe girişimi gibi çok hassas, özel ve ülkemizin kaderini yakından ilgilendiren bir konuda, milletçe ortak bir paydada buluşmuşken, bu kadar tartışmanın kamuoyu önünde yapılması çok kırıcı oldu." diye konuştu.


- Yıldız: "Genel kurulun yaptığı büyük bir ayıp"


Türkiye Gazetesi Spor Müdürü Ercan Yıldız, Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün FETÖ/PDY üyelikleri nedeniyle kaçak durumunda olduklarını hatırlatarak, "Galatasaray Kulübü genel kurulunun yaptığı büyük bir ayıp." ifadesini kullandı.

Bu iki ismin yönetim kurulu kararıyla sonradan ihraç edildiğine değinen Yıldız, "Kulüp yönetimi, bu ayıbı temizlemek için farklı bir formül buldu. Çok garip bir durum. Bu isimler, terör örgütü üyeliğinden değil de aidat ödememelerinden dolayı ihraç edildi. Kulüp yönetimi, genel kurula getirmeden bu sorunu çözmeliydi. Genel kurulda yönetim üzerine bir oyun oynanmış gibi. Sanki çalışılmış bir hareket vardı. Tıpkı Adnan Polat yönetiminin 2011 yılında idari yönden ibra edilmemesine benzer bir organizasyonla, mevcut yönetim sıkıntıya sokulmak istendi." diyerek sözlerini tamamladı.


(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :