S&P'nin Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltmesi

S&P'nin Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltmesi

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Türkiye'nin darbe girişimi öncesi başlattığı ve sonrasında hız kazanan yapısal reformlar ile gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında fark atan ekonomik göstergelerinin bu değerlendirmede dikkate alındığını görüyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinde darbe girişimi öncesi başlatılan ve sonrasında hız kazanan yapısal reformlar ile gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında fark atan ekonomik göstergelerin dikkate alındığını gördüklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yazılı açıklamasında, Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi görünümünü "negatiften" "durağan"a yükseltmesi ve "BB" seviyesindeki kredi notunu teyit etmesini değerlendirdi.

S&P'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hemen arkasından yaptığı açıklamayı aceleci ve siyasi bularak eleştirdiklerini hatırlatan Zeytinoğlu, bir önceki kararının hatalı olduğunu anlayan kuruluşun bu defa doğru değerlendirme yaptığını kaydetti. Zeytinoğlu, "Türkiye'nin darbe girişimi öncesi başlattığı ve sonrasında hız kazanan yapısal reformlar ile gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında fark atan ekonomik göstergelerinin bu değerlendirmede dikkate alındığını görüyoruz. Ayrıca reformların hayata geçirilmesi ile ülkemize daha fazla yabancı yatırımcı çekmeyi bekliyoruz. Bunun hedefler açısından da ülkemizin üretim, istihdam ve dış ticaretine önemli katkısının olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :