SPK'dan 2 tebliğ değişikliği

SPK'dan 2 tebliğ değişikliği

İSANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde ve Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin...

İSANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde ve Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliğinde değişikliğe gitti.

SPK'nın "Gayri̇menkul Yatırım Ortaklıklarına İli̇şki̇n Esaslar Tebli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ğ"i ve "Portföy Yöneti̇m Şirketleri̇ ve Bu Şi̇rketleri̇n Faali̇yetleri̇ne İli̇şki̇n Esaslar Tebli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ğ"i Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Tebliğ ile Gayri̇menkul Yatırım Ortaklıklarının yönetim kurulu üyelerinin niteliklerine ilişkin maddede değişiklik yapıldı. Yatırımlara ve faaliyetlere ilişkin esasları düzenleyen bazı maddelerde değişiklik yapılırken, bazı maddelere yeni fıkralar eklendi. Tebliğin değerlemeye ilişkin esaslarını açıklayan bazı maddelerde da değişiklikler yapıldı ve yeni fıkralar eklendi.

Yeni Tebliğe "Kar dağıtımına ilişkin geçiş hükmü" eklenirken, bu tebliğin yayımı tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi.

Portföy Yöneti̇m Şirketleri ve Bu Şi̇rketleri̇n Faali̇yetleri̇ne İli̇şki̇n Esaslar Tebli̇ği̇nde yapılan değişiklikle şirketin münhasıran payları yurt dışında yerleşik kişilere pazarlanacak yabancı kolektif yatırım kuruluşu kurmak ve yönetmek, yurt dışında yerleşik kişilere portföy yönetim hizmeti vermek, girişim sermayesi yatırım fonu kurmak ve yönetmek, gayrimenkul yatırım fonu kurmak ve yönetmek, gayrimenkul ve girişim sermayesi yatırım fonu kurmak ve yönetmek üzere kurulabileceği belirtildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :