Spil Dağı'nın köşkleri bayram misafirlerini bekliyor

Spil Dağı'nın köşkleri bayram misafirlerini bekliyor

Manisa lalesi gibi endemik bitki türlerini, yaban atlarını, derin vadileri ve dere yataklarını bünyesinde barındıran, Osmanlı şehzadelerinin de at eğitimi aldığı Spil Dağı, Kurban Bayramı'nda alternatif tatil yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor- Orman ve

MANİSA (AA) - TURGAY DUYAR - Kurban Bayramı'nda doğayla iç içe tatil geçirmek isteyenler, Manisa lalesi gibi endemik bitki türlerine, yaban atlarına, derin vadilere ve dere yataklarına ev sahipliği yapan Spil Dağı'nı tercih ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bin 500 metre rakımlı Spil Dağı'na kurduğu 42 bungalov tarzı köşk, 9 günlük bayram tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyenlerce rağbet görüyor.

Spil Dağı Milli Parkı Orman Köşkleri İşletme Müdürü İbrahim Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin yapılan yatırımların ardından yaz turizmi için tercih edilen bir yer haline geldiğini, temiz havası ve ortamının birçok vatandaşın sağlık açısından da bölgeye gelmesine vesile olduğunu, doktorların da bazı hastalara bölgede konaklamalarını tavsiye ettiğini anlattı.

- Şehzadelerin at eğitimi aldığı yer

Milli park içerisinde günübirlik piknik ve kamp yapma, konaklama imkanlarının bulunduğunu, Manisa'da yetişen Osmanlı şehzadelerinin at eğitimini aldığı ve çevresi tamamen ormanla kaplı yaklaşık 15 dönümlük "at alanı" mevkisinde günübirlik pikniğin de yapılabildiğini dile getiren Ertaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığının konaklama için yaptırdığı, Şehzadeler Belediyesi denetimindeki 42 orman köşkünün de bölge turizmine hizmet verdiğini kaydetti.

Ertaş, son 3 ayda 18 bin 378 kişinin Milli Parkı ziyaret ettiğini, yapılan yatırımlar, tanıtımlar ve konaklayan kişilerin katkılarıyla bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti.

Bölgeye 4 yıldızlı otelin yapımı ile ilgili çalışmaların başladığını, teleferik projesi ile de bölgenin daha fazla ziyaret çekeceğini dile getiren Ertaş, Spil Dağı Milli Parkı'nın kış turizminde birkaç yıl içerisinde marka olacağını söyledi.

- Alternatif tatil yapmak isteyenlerin gözdesi

Spil Dağı'nın zirvesine yapılan bungalov tarzı köşklere Kurban Bayramı öncesinde yoğun ilgi gösterildiğine dikkati çeken Ertaş, "Milli Parkımız içerisinde konaklama amaçlı 27 adet 1+1, 15 tane de 2+1 olmak üzere 42 orman köşkü bulunuyor. Bayram tatiline 10 gün kaldı. Köşklerin yarısı şu anda doldu. Bayrama kadar da köşklerin tamamen dolacağını tahmin ediyoruz. Her geçen gün talep artıyor." diye konuştu.

Eşiyle Yalova'dan konaklamak için Spil Dağı Milli Parkı'na gelen Rasim Köse, "İnternetten görüp geçen yıl da gelmiştik. Bu yıl şaşırdık, çok değişmiş. Evlerin hepsi yeni yapılmış. Harika, çok güzel olmuş, imkanlarımız elverdikçe her yıl gelmeye devam edeceğiz." dedi.

Bayram tatili öncesinde rezervasyon yaptırmak için geldiklerini belirten Ferdi Gümüşbağ ise "Bayram tatilinde konaklamayı düşünüyoruz. Öncesinde gezip görelim istedik. Gayet güzel hoş bir yer olmuş, bayramın üçüncü ve dördüncü gününde kalacağız, yerimizi ayırttık" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :