Spil Dağı Milli Parkı'na çöp atana ceza

Spil Dağı Milli Parkı'na çöp atana ceza

Spil Dağı Milli Park Müdürü Kandırmış:- "Yol kenarlarında Manisa'yı seyreden ve yolculuk yapan vatandaşlarımızın çöp attıkları tespit edildiği takdirde 196 lira idari para cezası uygulaması yapılacaktır"

MANİSA (AA) - Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Spil Dağı Milli Park Müdürü Mustafa Kandırmış, "Yol kenarlarında Manisa'yı seyreden ve yolculuk yapan vatandaşlarımızın çöp attıkları tespit edildiği takdirde 196 lira idari para cezası uygulaması yapılacaktır." dedi.

Kandırmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Spil Dağı Milli Parkı'na yapılan yatırımların ardından ziyaretçi sayısında büyük bir artış olduğunu belirtti.

Ziyaretçi sayısının artmasıyla çevre kirliliğinde de artış olduğuna dikkati çeken Kandırmış, "Özellikle Manisa il merkezinden Spil Dağı Milli Parkı'na çıkan 25 kilometrelik yol kenarlarında ciddi oranda çöp birikmeleri meydana gelmiştir. Müdürlüğümüz 5 personeli tarafından sürekli temizliği yapılmasına rağmen, yolun 100 metrelik kısmında yapılan temizlik çalışmasında büyük boy 30'a yakın çöp torbasını dolduracak kadar çöp toplanmıştır." diye konuştu.

- Çöp atana 196 lira para cezası

Yol kenarlarına çöp atılmaması konusunda uyarıda bulunan Kandırmış, şunları kaydetti:

"Daha güzel bir Spil Dağı için birlikte çalışmamız gerekir. Umuma açık kamusal alanlarda çöp atmanın da ayrıca cezası bulunmaktadır. Bu ceza 2016 yılı içerisinde 196 liraya denk gelmektedir. Vatandaşlarımızın çöp atmamaları konusunda daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz sık sık kontrol yapmaktadırlar. Uyarı ve ikazlarımız devam edecek. Ayrıca Şehzadeler Belediyesi de yol boyunca belirli aralıklarla çöp konteynırlarını koymuştur. Vatandaşlarımızın çöplerini konteynırlara bırakmaları gerekmektedir. Yol kenarlarında Manisa'yı seyreden ve yolculuk yapan vatandaşlarımızın çöp attıkları tespit edildiği takdirde 196 lira idari para cezası uygulaması yapılacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :