Sözcü yazarından bomba iddia! Erdoğan'ın CHP'nin Genel Başkanı ol dediği isim kim?

Sözcü yazarından bomba iddia! Erdoğan'ın CHP'nin Genel Başkanı ol dediği isim kim?

Sözcü yazarı Rahmi Turan, CHP’li bir ismin Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüştüğünü yazdı. İddia sonrası CHP karıştı.Görüşmenin detaylarını da anlatan Turan, bu isime ulaşamadığı ve onay alamadığı için kim olduğunu açıklamadı.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşesinde CHP’li bir ismin Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüştüğünü yazdı. İddia sonrası CHP karıştı.Görüşmenin detaylarını da anlatan Turan, bu isime ulaşamadığı ve onay alamadığı için kim olduğunu açıklamadı. Turan yazısında şu ifadeleri kullandı:

Saray'a yakın olan haber kaynağım:

“Sana müthiş bir haber vereceğim. Bomba gibi bir haber.” dedi.

“Bomba gibi müthiş haberler, doğru olsa bile, çoğu zaman tekzip edilir. Bu da yalanlanacak cinsten olmasın?” dedim.

Haber kaynağım ısrar ederek:

“Hayır, yüzde yüz doğru ve tekzip edilmesi mümkün değil!” dedi ve anlattı:   

“9 Kasım akşamı çok önemli bir siyasetçi sizin ‘Saray' bizim ‘Külliye' dediğimiz yerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıktı.

CHP'li olduğu belirtilen o önemli kişi Külliye'ye kendi aracıyla değil, değişik plakalı başka bir araçla girdi. Kapıdaki görevliler talimat aldıkları için bilinmeyen plakalı aracın Külliye'ye girmesine izin verdiler.

Önemli kişi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir süre sohbet ettikten sonra yine değişik plakalı başka bir araçla Külliye'yi terk etti.

CHP'li önemli kişinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile memleket meselelerini konuştuğu, Erdoğan'ın ona:

“Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir.” dediği belirtildi. CHP'li siyasetçinin önce ses çıkartmadığı, sonra itiraz eder gibi bir ifadeyle:

“Engellerim var” şeklinde cevap verdiği ifade edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise:

“Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum!” şeklinde yanıt verdiği belirtiliyor.

Şimdi “Kim bu önemli CHP'li?” diye soracaksınız değil mi?

Külliye'ye, yani Saray'a yakın haber kaynağım bana önemli bir CHP'linin adını söyledi. Ben de bunu sormak için o kişiyi aradım fakat tüm çabalarıma rağmen ulaşamadım.

Onayını almadığım için de hiçbir isim açıklamıyorum.

 

GÖZLERİN ÇEVRİLDİĞİ MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın 'Müthiş bir haber!' başlığıyla yayınlanan yazısı CHP'yi karıştırdı.

Turan’ın yazısı sonrası gözlerin çevrildiği Muharrem İnce’den konuya ilişkin ilk açıklama geldi. İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP'ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır.” dedi.

 

 

SEZGİN TANRIKULU: RAHMİ TURAN SAĞLAM DEĞİLSE YAZMAZ

Konuya ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  "Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı'nı tayin etme gibi bir görevi yok" dedi. Tanrıkulu  "Ben de gazetede okudum. Rahmi Turan, tecrübeli bir gazeteci. Herhalde sağlam bir kaynağa dayanmadan bunu yazmaz. Bu kişinin kim olduğundan öte Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözleri vahim. Görüştüğü muhatabına söylediği 'sen niye aday olmuyorsun? Aday ol, seni destekleyelim.' sözleri doğruysa, bu çok vahim bir iddia. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda açıklama yapmalı. CHP Genel Başkanı'nın kim olacağına kurultay karar verir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın CHP Genel Başkanı'nı tayin etme veya o süreci etkileme gibi bir görevi yoktur, siyasi teamüllerde de böyle bir şey olmamıştır. Bunu tersinden okuduğumuzda, Genel Başkanımızın nasıl etkili bir siyaset yaptığı ortaya çıkmaktadır."

806x378-chpli-sezgin-tanrikulu-twitterda-porno-videosunu-begendi-1570619998399.jpeg

 

ENGİN ÖZKOÇ’TAN AÇIKLAMA

Rahmi Turanın iddiası ile ilgili ilgili bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan geldi. Özkoç, CHP’li önemli bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü iddialarına ilişkin, “CHP töhmet altında kalıyor. Bir kişinin hakkını koruyayım derken bir partinin hakkı, hukuku korunmuyor. Bu gerçekten açıklanmalı. CHP demokratik kurallar içinde genel başkanını belirleyen, ülkesi için mücadele eden genel başkanı her zaman seçmiştir. Başımızda çok onur, gurur duyduğumuz bir genel başkan vardır” diye konuştu.

Etiketler :