Soylu'dan gri pasaportlarla ilgili açıklama! 27 belediyeye müfettiş görevlendirildi

Soylu'dan gri pasaportlarla ilgili açıklama! 27 belediyeye müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gri pasaportlarla ilgili soruşturma konusunda, "19 ilde, 27 belediyeye şuanda 13 müfettişimiz görevlendirdik" açıklamasında bulundu

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gri pasaportlarla ilgili soruşturma ile ilgili 19 ilde, 27 belediyeye şuanda 13 müfettişimiz görevlendirdik" dedi.

19 ilde 27 belediyede soruşturma sürdüğünü belirten Bakan Soylu, "8 ay önce bir valimizden uyarı aldık. 2016, 2018 ve 2020'de uyarı yazıları gönderdik. 19 ilde 27 belediyede soruşturma sürüyor. 2018'den bugüne hizmet pasaportuyla yurtdışına çıkan 109 bin kişiden pasaport süresi biten ve dönmeyen 804 kişidir. Valilerce reddedilen 4 bin 456 başvuru vardır. Birkaç kişi istismar etti diye bunu engelleme yaklaşımına gitmemek lazım. İstismarları önleyecek düzenlemeler getirilmeli" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.