Soylu: İzolasyon seviyemiz yüksek

Soylu: İzolasyon seviyemiz yüksek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hijyen ile sosyal mesafe ve izolasyonunun önemine işaret ederek, büyükşehirlerde izolasyonun hafta içi yüzde 85-90, hafta sonu yüzde 95'lerde olduğunu, toplu taşıma ve şehirler arası ulaşımda da iyi bir izolasyon sağlandı..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hijyen ile sosyal mesafe ve izolasyonunun önemine işaret ederek, büyükşehirlerde izolasyonun hafta içi yüzde 85-90, hafta sonu yüzde 95'lerde olduğunu, toplu taşıma ve şehirler arası ulaşımda da iyi bir izolasyon sağlandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı.  Koronavirüsle mücadelenin zor olduğunu ancak ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu kaydeden Soylu, izolasyonda oldukça başarılı olunduğunu söyledi.

Hijyen ile sosyal mesafe ve izolasyonunun önemine işaret eden Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mümkün olduğunca, özellikle hayatın hareketliliğini, mobilizasyonunu durduracağız. O 4 temel maddeye uyarak, bu dengeyi yol haritası içerisinde götürmeye çalışacağız. Büyükşehirlerde hayat hafta içinde yüzde 85-90 oranında şu anda tam anlamıyla kendisini evine çekmiş durumda. Hafta sonları da bu rakam yüzde 95'lerde. Birçok ölçümüz var. Özellikle toplu taşıma araçlarına binişi her gün sabah itibarıyla ölçüyoruz. Hafta içi her geçen gün artıyor. Bu hafta 84'lerde başladı, şu anda 86,5-87 seviyesinde. Her 100 yolcudan 87'si toplu taşıma kullanmıyor artık. Buna riayet ediliyor."

- "Şehirler arası yolculukta da iyi bir izolasyon sağlandı"

Bakan Soylu, şehirler arası yolculukta da iyi bir izolasyonun sağlandığına, bu oranın yüzde 99.9 olduğuna işaret ederek, "Belli periyotlarda araştırmalar yapıyoruz. Bu araştırmalarda vatandaşımızın hangi kurallara ne kadar uyduğunu, Kovid-19 karşısında hangi tedbirleri aldığını, mesajlara uyup uymadığını ve ne beklediğini periyodik bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. 18 büyükşehir belediyesine ait toplam yolcu sayısı yüzde 86'nın neredeyse üzerine gelmiş bir durumda." bilgisini paylaştı.

Koronavirüsle mücadele çerçevesindeki tedbirlere uymayanlara uygulanan para cezasına ilişkin bir soruya ise Soylu, "Bugüne kadar toplam 26 bin kişiye adli ve idari ceza kesildi. Hem idari para cezası hem adli para cezası kesildi. Kim bunlar? 65 yaş kuralını ihlal edenler. Gençler biraz hızlı çıktı. 65 yaş onlardan 10 gün önce olmasına, 65 yaş grubunu çok çabuk zamanda geçtiler. Özellikle sosyal mesafeye riayet etmeyenler de var. Kavga edenler, kumar oynayanlar, toplu bir şekilde bir birliktelik içerisinde olanlar." yanıtını verdi.

Etiketler :