Soygunu yapıp "helallik" istedi

Soygunu yapıp "helallik" istedi

Konya'da 5 markette bıçaklı ve silahlı soygun ile otomobil gaspına karışan zanlı, olaylarda kullandığı bandanadan yola çıkılarak yakalandı- Zanlının, bir olayda "Kusura bakmayın, hakkınızı helal edin, çocuğum hasta" dediği öğrenildi

KONYA (AA) - Konya'da 5 markette bıçaklı ve silahlı soygun ile otomobil gaspına karışan zanlı, olaylarda kullandığı bandanadan yola çıkılarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kent merkezindeki 5 market silahlı ve bıçaklı soygun ile otomobilin gasbedilmesi üzerine soruşturma başlattı.

Yaklaşık 300 güvenlik kamerası kaydını inceleyen ekipler, görüntülerde olaylarda silah ve bıçak kullanan kişinin ayakkabılarına çorap geçirdiğini, pantolonunun üzerine tayt giydiğini, yüzünü de bandana ile gizlemeye çalıştığını gördü.

Bandanadan yola çıkarak zanlının motosiklet tutkunu olabileceğini düşünen ekipler, yaptığı araştırma sonucunda poliste çeşitli suçlardan kaydı bulunan Ü.R.B'yi (26) Musalla Bağları Mahallesi'nde yakaladı.

Bir olayda, hırsızlık yaptığı marketin çalışanına, "kusura bakmayın, hakkınızı helal edin, çocuğum hasta" dediği öğrenilen Ü.R.B'nin polisteki ifadesinde, filmlerden etkilenerek olayları gerçekleştirdiğini belirterek, suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.

Soygunu yapıp "helallik" istedi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :