Sosyal medyadan terör propagandasına tutuklama

Sosyal medyadan terör propagandasına tutuklama

IĞDIR (AA) - Iğdır'da sosyal medyada kendisini "YPG'li Halis" olarak tanıtıp terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı iddia edilen zanlı tutuklandı.Iğdır...

IĞDIR (AA) - Iğdır'da sosyal medyada kendisini "YPG'li Halis" olarak tanıtıp terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı iddia edilen zanlı tutuklandı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/PKK-YPG ile DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medya hesabında terör örgütü PKK/KCK lehine propaganda yapan ve kendisini "YPG'li Halis" olarak tanıtan kişi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan Halis A, jandarmadaki sorgusu sonrası sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Daha sonra adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Zanlının sosyal medya üzerinden "YPG'li Halis" kod adıyla çeşitli paylaşım, tehdit ve propagandalar yaptığı öne sürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler