Sosyal medyadan terör propagandası iddiası

Sosyal medyadan terör propagandası iddiası

Siirt'te sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla HDP İl Başkan Yardımcısı Celepkulu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı

SİİRT (AA) - Siirt'te, sosyal medyadan terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları iddiasıyla 8 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı, devlet büyükleri ve güvenlik güçlerine tehdit ve hakarette bulunan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili terör örgütü PYD/PKK propagandası yürüten, ölü ele geçirilen örgüt mensupları ve terör örgütünü sahiplenen ve terör örgütünü öven paylaşımlar yapanlara yönelik operasyon düzenlendi.

Farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında HDP İl Başkan Yardımcısı Zeki Celepkulu'nun da bulunduğu 8 zanlı gözaltına alındı. Adreslerdeki aramalarda tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Siirt Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :