Sosyal medya üzerinden şehitlere ve vatana hakaret eden çok sayıda silahla yakalandı

Sosyal medya üzerinden şehitlere ve vatana hakaret eden çok sayıda silahla yakalandı

Antalya'da sosyal medya X/Twitter üzerinden şehitlere ve vatana hakaret içerikli paylaşımlar yapan şahıs yakalandı. Evinde yapılan aramada 2 adet uzun namlulu tüfek, 2 adet tabanca, 2 adet şarjör, 6 adet kasatura bıçak ve 1 adet muşta ele geçirildi

Antalya'da X/Twitter sosyal medya platformu üzerinden Atatürk'e, şehitlere ve vatana hakaret içerikli paylaşımlar yapan şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda, sosyal medya hesabında "@eosmk" isimli kullanıcının O.K. isimli şahıs olduğu tespit edilerek, polis tarafından ikametine yapılan baskında O.K. gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada 2 adet havalı diye tabir edilen uzun namlulu tüfek, 2 adet havalı diye tabir edilen tabanca ve 2 adet şarjör, 6 adet kasatura bıçak ve 1 adet muşta ele geçirildi.

O.K. hakkında 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar, TCK 216 halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, TCK 213 halk arasında endişe, korku ve paniğe sebep olmak, TCK 301 Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından tahkikata başlanıldığı açıklandı.

aw105209-01.jpg

aw105209-02.jpg

aw105209-03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.