"Sosyal Medya Akademisi"nde dersler başladı

"Sosyal Medya Akademisi"nde dersler başladı

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi işbirliğinde kurulan "Kahramankazan Belediyesi Sosyal Medya Akademisi"nde ilk ders verildi. Belediye...

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi işbirliğinde kurulan "Kahramankazan Belediyesi Sosyal Medya Akademisi"nde ilk ders verildi.

Belediye bünyesinde kurulan akademide ilk ders, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Serap Can ve öğretim görevlisi İbrahim Cihan Yetişken'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Külünk, burada yaptığı açıklamada, sosyal medyanın akademi ile bilimsel bir boyuta taşınmasının önemli olduğunu söyledi.

Yerli ve milli duruş gösteren sosyal medya kullanıcılarının, örgütlenmesinin önemine işaret eden Külünk, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin beka mücadelesine, başlattığı büyük yürüyüşe ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olan emperyal akıl, Twitter ve Facebook başta olmak üzere sosyal medya mecrasında önemli bir örgütlenmeye sahip. Bu mecralarda bize yapılan saldırılara göz yumulurken, milli ve yerli hesaplara ise anında müdahale ediliyor. Bunu kırmak için örgütlenmemiz ve sosyal medyayı doğru ve etkin kullanmamız şart."

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise yerli ve milli sosyal medya için ilk adımı attıklarını dile getirdi.

Akademide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin, Zeytin Dalı Harekatı ve diğer milli meseleleri başta olmak üzere haklı davaları savunacak, yerli ve milli sosyal medya kullanıcıları yetiştireceklerini vurgulayan Ertürk, çalışmanın önemine işaret etti.

Akademide internet öncesi ve sonrası, sosyal medyanın avantajları, dijital vatandaşlık ve sanal kimlikler, sosyal medyada başarılı olmanın yolları, bilişim hukuku ve siber psikoloji gibi eğitimler verilecek.

İki ay sürecek eğitim programı kapsamında, 30 saatlik ders alacak olan kursiyerlere başarılı olmaları halinde sertifika verilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler