Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası

En çok prim ödeyen, en çok istihdam, en çok kadın istihdamı ve en çok engelli istihdamı sağlayan firmalara ödül verildi- SGK Başkanı Bağlı:- "Sosyal Güvenlik Haftası bizim için bir nefis muhasebesidir, geriye dönüp değerlendirme, açığımızı, eksiğimizi gör

ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında en çok prim ödeyen, en çok istihdam, en çok kadın istihdamı ve en çok engelli istihdamı sağlayan firmalara ödül verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erdoğan Özen konferans salonunda, Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin kapanış töreni düzenlendi.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, törende yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

İnsanlara sosyal güvenlik bilincini anlatmanın önemine işaret eden Bağlı, "Dünyanın en büyük yasal düzenlemelerini de yapsanız, çok ideal sistemler de kursanız eğer toplumsal destek yoksa, toplumsal talep oluşmamışsa, kurumda algıda bir problem varsa, yeterlilik, farkındalık oluşmamışsa başarılı olmanız mümkün değil." diye konuştu.

SGK'da çok ciddi atılımlar ve reformlar yapıldığına dikkati çeken Bağlı, "Şu anda dünyanın en iyi sağlık güvencesini sağlayan sigorta kurumuyuz. Sosyal Güvenlik Haftası bizim için bir nefis muhasebesidir, geriye dönüp değerlendirme, açığımızı, eksiğimizi görme, kendimizi test etme haftasıdır." ifadesini kullandı.

Bağlı, 64'üncü Hükümet'in Eylem Planı'na bağlı olarak 1, 3 ve 6 aylık eylemlerin tamamını gerçekleştirdiklerini, hızlı çalışan bir kurum olduklarını vurguladı.

Törende, 2015 yılı verilerine göre en çok prim ödeyen, en çok istihdam sağlayan, en çok kadın istihdamı sağlayan ve en çok engelli istihdamı sağlayan kuruluşlar arasında sıralamaya giren 18 firmaya ödül verildi.

Ayrıca programda şehit ve gazi, engelli personel yakınlarına da çeşitli hediyeler verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler