Sosyal diyalogda başarıya "İtalya ödülü"

Sosyal diyalogda başarıya "İtalya ödülü"

Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi kapsamında "Şirket Düzeyinde Sosyal Diyalog En İyi Uygulama Yarışması" düzenlendi- Şirket düzeyinde sosyal diyalog mekanizmalarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, il

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi kapsamında "Şirket Düzeyinde Sosyal Diyalog En İyi Uygulama Yarışması" düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, iş yerinde bilgi paylaşımı, danışma, ortak karar alma ve toplu müzakere gibi farklı kademelerde yapılacak sosyal diyalog uygulamalarının, iş süreçlerinin iyileştirilmesinin yanında verimlilik ve rekabet gücü artışına da önemli katkı sağladığı düşüncesiyle harekete geçti. Genel müdürlük tarafından bu kapsamda, Türkiye'de şirket düzeyinde sosyal diyalog mekanizmalarının geliştirilmesine katkı sağlamak ve mevcut şirket uygulamalarının belirlenip iyi uygulamaların tespit edilerek, kamuoyuna tanıtılıp desteklenmesi amacıyla "Şirket Düzeyinde Sosyal Diyalog En İyi Uygulama Yarışması" düzenledi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi kapsamındaki yarışmaya, Türkiye'deki ticaret siciline kayıtlı şirketler, Türkiye'de yer alan iş yerlerinde kullandıkları sosyal diyalog mekanizmaları ve uygulamalarıyla başvurabilecek.

Başvuru sahibi şirketlerin başvuru tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna herhangi bir muaccel borcunun bulunmaması gerekirken, başvuru formunda yer alan bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması, doğruluk beyanının imza yetkisine haiz şirket temsilcisince imzalanması şartı da aranacak.

- Jüride üst düzey işçi ve işveren temsilcileri olacak

Bu kriterleri karşılayan şirketlerin, başvuru formunu 15 Mart 2018 mesai bitimine kadar [email protected] e-posta adresine ve CD ortamında yarışma sekretaryasına zarfla elden ya da posta ile gönderecek.

Gerekli koşulları sağlayan başvurular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işçi ve işveren örgütlerinin üst düzey temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, bağımsız akademisyenler ve uzmanlardan oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilecek.

Jüri heyetinin değerlendirmeleri sonucunda en yüksek puanı alan ilk üç şirketin bir işveren temsilcisi ve bir çalışanına (şirket başına 2 kişi) Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) İtalya'nın Torino kentindeki eğitim merkezinde tüm masrafları Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi tarafından karşılanmak üzere bir haftalık eğitim ödülü verilecek.

Ayrıca, ilk üçe giren şirketlere, plaketleri ulusal çapta geniş katılımlı bir konferans sırasında düzenlenecek ödül töreni ile teslim edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :