Sorgun’da rölyef ve ebru sergisi

Sorgun’da rölyef ve ebru sergisi

YOZGAT (AA) – Sorgun Gençlik Merkezi tarafından, “Gençlerle geleceğe” projesi kapsamında rölyef ve ebru sergisi açıldı.Gençlik Hizmetleri ve Spor...

YOZGAT (AA) – Sorgun Gençlik Merkezi tarafından, “Gençlerle geleceğe” projesi kapsamında rölyef ve ebru sergisi açıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, açılış sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, usta öğreticiliğini Bilsem Akbaş’ın yaptığı kurslarda yapılan 40 eserin, Sorgun Gençlik Merkezi Salonu’nda bir hafta boyunca sergileneceğini söyledi.

Gençlerin bu tür etkinliklere ilgi göstermesinin ülkenin geleceği adına çok önemli olduğunu ifade eden Güneşer, “Gençlerimiz böyle çalışmalara yöneldiği ölçüde ülkemiz gelişme sağlayacaktır. Bu tür çalışmaların öğrencilerimizi daha da kamçılayarak, başarılarının devamını getireceğine inanıyorum. SODES Projesi kapsamında, gençlerimize dönük faaliyetlerimiz önümüzdeki dönemde de devam edecektir.” dedi.

Usta öğretici Bilsem Akbaş da kurslarda yaptıkları ebru sanatının, diğer ebrulardan biraz farklı olduğunu, bu kez ebruyu hem kağıt hem de ahşap üzerine uyguladıklarını, hat ve resim çerçevelerinin ebru ile kaplandığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :