Sorgun İlçe Stadı'nın yapımına yeniden başlandı

Sorgun İlçe Stadı'nın yapımına yeniden başlandı

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Stadı'nın inşaat çalışmalarına yeniden başlandı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Levent Tunçer, AA muhabirine yaptığı...

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Stadı'nın inşaat çalışmalarına yeniden başlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Levent Tunçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle yarım kalan stadın inşaatında çalışmalara yeniden başlandığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı İnşaat Daire Başkanlığından bir heyetin gelerek statta incelemelerde bulunduğunu belirten Tunçer, şöyle konuştu:

"Tüm eksiklerin saptanmasının ardından yeni bir ihale yapıldı. Uzman heyetin yaptığı incelemenin ardından ihaleye çıkıldı. Geçen sefer yapılan ihalede, stat ayrı, saha çimlenmesinin ve çevre duvarlarının ayrı ihale edilmesi kararı çıkmıştı. Şimdi çimlendirme, çevre düzenlemesi, çevre istinat duvarı, kale arkası duvarları, yürüyüş ve koşu pistiyle stadın eksiklerinin giderilmesi tek kalemde ihale edildi. 3 bin 600 seyirci kapasiteli, batı cephesi tribünleri altında soyunma ve hakem odaları, doğu cephesi tribünleri altında idari büroların olduğu stadın tribünleri çelik konstrüksiyon yapılacak."

İhale şartnamesine göre 2018 yılı başında stat inşaatının tamamlanmasının gerektiğini anlatan Tunçer, "Ancak firma yetkilileri, stadı 2017-2018 futbol sezonunda teslim edeceklerini belirtiyor. Şu anda stat çevresinde hafriyat çalışmaları sürdürülüyor. Bir yandan da içerde kapı, pencere, elektrik, badana, boya işleri yapılıyor. Kısacası inşaatın bu hızla devam etmesi durumunda Sorgun Belediyespor ve Sorgun Gençlikspor yeni sezonda maçlarını bu statta yapabilecek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :