Sonbahar yağmurla başlıyor! Konya'nın kuzeyine dikkat!

Sonbahar yağmurla başlıyor! Konya'nın kuzeyine dikkat!

Yapılan açıklamada 1 Eylül tarihinde Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Bilecik illerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı. Öte yandan yerel yağışlar Konya'nın kuzeyinde de etkisini gösterecek.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre serin ve yağışlı havanın önümüzdeki günlerde süreceği aktarıldı.

1 Eylül Çarşamba gününden itibaren Eskişehir'in batı kesimleri hariç diğer kesimleri ile Kütahya'nın güneydoğusunda, 2 Eylül Perşembe ve 3 Eylül Cuma günleri ise Bursa ve Bilecik illerinin genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği meteoroloji tarafından tahmin ediliyor.

Yağışlara bağlı olarak mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 2 Eylül Perşembe gününden itibaren hissedilir derecede azalarak bölgede mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altına ineceği bekleniyor.

Öte yandan meteoroloji yağışların ve ani sıcaklık azalmasının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

YAĞIŞLAR KONYA'YI TEĞET GEÇİYOR

Yayınlanan haritalarda Eskişehir ve çevrelerini etkisi altına alacak yağışlar Konya'nın kuzey ilçeleri Cihanbeyli ve Kulu'yu da etkisi altına alacak.

Çeltik, Yunak, Kadınhanı'nın kuzey kesimleri, Tuzlukçu ve Sarayönü'nün kuzey kesimlerinde 1 Eylül tarihinin gün ortasında yağmur geçişleri görülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.