Son tahminler güncellendi: Meteoroloji’den Konya’ya yeni haberler var

Son tahminler güncellendi: Meteoroloji’den Konya’ya yeni haberler var

Konya son yılların en iyi yağışlarını aldı. Dün sabah saatlerinde yağan yağmurun ardından akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı gece saatlerinde bir süre ara verdi. Ardından gece yağış sürdü. Meteoroloji yeni tahminlerini yayınladı.

Türkiye Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Birçok şehrin komşularıyla bağlantıları kesilirken Meteoroloji de yeni tahminlerini yayınladı. Konya için de yeni haberler var.

KAR YOLLARI KAPATTI

Hissedilen sıcaklığı eksi 11’e indiği Konya’dan çıkışlar tamamen durmuştu. Geceden bu yana yol açma çalışması yapan ekipler birkaç yolu açarak vatandaşların varacakları yere varmalarını sağlıyor. Ancak devam eden yoğun rüzgâr ve tipi çalışmaların da durmasına yol açıyor.

KONYA İÇİN YENİ TAHMİNLER

Meteoroloji, Konya tahminlerini yayınladı. Buna göre kar yağışı Pazartesi gününden itibaren sürecek. Sıcaklık bu süreçte en yüksek eski 6 derecede kalacak.

24 Ocak 2022 Pazartesi: Konya’da haftanın ilk mesai gününde Konya ilk saatleri durgun ve soğuk geçirecek. Hava sıcaklığının eksi 9 ila eksi 6 derece olacağı Konya’da günün ortalarında kar yağışı bekleniyor.

25 Ocak 2022 Salı: Meteoroloji’nin tahminlerine göre Konya’da kar yağışı Salı günü de sürecek. Hava sıcaklığı ise eksi 10’la eksi 5 derece arasında seyredecek. Dış kaynaklara göre son iki gündür görülen kar yağışının bir benzeri Konya semalarında olacak.

konya-hava-durumu-meteoroloji.jpg

26 Ocak 2022 Çarşamba: Önceki 3 günden farklı olarak yüksek kesimleri etkisi altına alması beklenen kar yağışı Konya’da son gününü yaşayacak. Sıcaklık düştükçe düşüyor.

27 Ocak 2022 Perşembe: Konya’da kar yağışı tamamen duracak. Hava sıcaklığı da eksi 11 dereceye kadar inecek. Hissedilen sıcaklıkla ilgili henüz bir tahmin yok.

28 Ocak 2022 Cuma: Haftanın son mesai gününde Konya’ya Sibirya soğukları geliyor. Kar yağışının görülmeyeceği Cuma günü Konya’da hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düşecek. Yine hissedile sıcaklıkla ilgili bir tahmin gelmedi. Nem oranına bakıldığında Konya’da hissedilen sıcaklığın eksi 20 olması olası.

konya-hava-durumu-son-durum.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.