Son dakika! Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi atandı! Vahit Kirişçi kimdir?

Son dakika! Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi atandı! Vahit Kirişçi kimdir?

Son dakika haberi! Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre görevden affı kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci'nin atandığı bildirildi. Peki Vahit Kirişçi kimdir, nereli, kaç yaşında?

Son dakika haberi! Resmi Gazete'nin 4 Mart 2022 tarihli sayısında yayımlanan karara göre görevden affı kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na atanan Vahit Kirişçi kimdir?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da Kahramanmaraş'ta doğdu. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi olan Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Kirişçi, yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalışan Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör olan Kirişçi, 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayına imza attı.

Vahit Kirişçi, birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

Vahit Kirişçi, 22. Dönem Adana Milletvekili, 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

Vahit Kirişçi Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla 4 Mart 2022 itibariyle Türkiye'nin yeni Tarım ve Orman Bakanı oldu.

İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.