Son dakika! LGS 2022 sonuçlarına göre liselerin boş kontenjan ve taban puanları açıklandı! TIKLA ÖĞREN

Son dakika! LGS 2022 sonuçlarına göre liselerin boş kontenjan ve taban puanları açıklandı! TIKLA ÖĞREN

Son dakika haberi.. Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanlarını açıkladı. Tıkla öğren

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları 'e-okul.meb.gov.tr' adresinde açıklandı.

LGS kapsamında merkezî yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimler tablosu ile boş kontenjanlar belli oldu. Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI

Öte yandan, LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

1 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları, 1 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları, 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek; sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak.

ANA YERLEŞTİRME SÜRECİ, 8 AĞUSTOS'TA TAMAM OLACAK

Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022 tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.

2022 Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Liselerin Taban ve Tavan Puanlarıyla Yüzdelik Dilimleri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.