SON DAKİKA! Konya Valisi Vahdettin Özkan'dan 31 ilçeye genelge

SON DAKİKA! Konya Valisi Vahdettin Özkan'dan 31 ilçeye genelge

Konya Valisi Vahdettin Özkan imzasıyla Konya’daki tüm kamu, kurum ve kuruluşlar ile 31 İlçe Kaymakamlığına gönderilen 6 sayılı genelgede, genel kamu hizmetlerinin yürütülmesinde dikkat edilecek hususlara vurgu yapıldı

Konya Valisi Vahdettin Özkan imzasıyla Konya’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile 31 İlçe Kaymakamlığına gönderilen genelgede; şehit yakınları ve gazilerin kamu kurumlarına müracaatları halinde, iş ve işlemlerinin en kısa sürede yapılabilmesi için bu kurumlar nezdinde irtibat noktası olacak kamu görevlilerinin belirlenmesi istendi.

Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İrtibat Noktası Oluşturulacak

Konya Valisi Vahdettin Özkan imzasıyla Konya’daki tüm kamu, kurum ve kuruluşlar ile 31 İlçe Kaymakamlığına gönderilen 6 sayılı genelgede, genel kamu hizmetlerinin yürütülmesinde dikkat edilecek hususlara vurgu yapılırken özellikle Kaymakamlıklardan, Şehit yakınları ve Gaziler ile sürekli irtibat halinde bulunulması istenerek şunlara yer verildi.

İrtibat Noktası Kamu Görevlileri Belirlenecek

“Kaymakamlar ilçelerinde ikamet eden şehit yakınları ve gazileri tek tek bilmeli, irtibat halinde olmalıdır. Şehit yakını ve gazilerle daimi irtibatı sağlamak üzere uygun nitelikli kamu görevlilerini belirleyerek, şehit yakını/gazilere hizmet için vazifelendirmelidir. Ayrıca, şehit yakınları ve gazilerin kamu kurumlarına (özellikle hastane, belediye, SGK, tapu, nüfus… gibi) değişik vesilelerle müracaatları halinde, iş ve işlemlerinin en kısa sürede yapılabilmesi için bu kurumlar nezdinde irtibat noktası olacak kamu görevlileri belirlenmeli; hastaneye gidenlere refakat ile diğer iş ve işlemleri, belirlenen kamu görevlileri bizzat takip ederek sonuçlandırmalıdır.” denildi.

Genelgeye göre uygulanacak diğer kamu hizmetleri ise şöyle sıralandı; “Konya Valiliği İmza Yetkileri Yönergesi ve Yönerge’de yapılan değişiklikler Kaymakamlar tarafından takip edilmelidir. Kaymakamlar, ilçede teşkilatlı olan kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinde yer alan bilgilerin gözden geçirilmesini sağlamalı; bu bilgilerin güncel, doğru, yanlış yorumlanmaya veya istismara yol açmayan içerikte sunulması için çalışma yapılmalı ve bu çalışma sürekli hale getirilmelidir.

CİMER Başvurularının Cevaplandırılması 

Kaymakamlar, ilçelerimizin ihtiyaçları için öncelikle ilgili Bakanlıktan zamanında ödenek talebinde bulunacaktır. CİMER, Soru Önergesi veya başka kanallara yapılan başvurulara verilen cevapların gereksiz bilgiler ihtiva etmemesi için ilgili kurum ve personelin duyarlı bulunması sağlanacak, cevaplar birim amirleri tarafından incelendikten sonra ilgili mercie gönderilecektir.

Deprem Zararını Azaltmaya Yönelik Tedbirler 

AFAD Başkanlığı tarafından, ülkemiz genelinde deprem ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda İlimizde deprem riski fazla olan Akşehir ve civarındaki bölgeler için çalışma yapılacak olup, depremin yol açabileceği zararı azaltmaya yönelik tedbirlerin zamanında alınması hususu dikkatle takip edilecektir.

Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı Hazırlanacak

Geleceğimizin teminatı olan gençler için en büyük tehlike/risk olan madde bağımlılığı ile mücadele için ulusal ve il düzeyinde mevcut olan planlara paralel olarak her ilçe kendi özgün şartlarını dikkate alarak bir eylem planı hazırlamalı; bu planların icra edilmesi Kaymakamlar tarafından bizzat takip edilmelidir.

Kırsal Kalkınmaya Yönelik Proje

Özellikle kırsal alanı fazla olan ilçelerimizde, hem Kalkınma Ajansı hem KOP hem de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü ile işbirliği içinde, bu kurumlardan uzman desteği alarak projelerin hazırlanmasına ve uygulanmasına önem verilecektir.

Orman Yangınlarına Müdahale Tatbikatları

İlçelerimizde meydana gelecek orman yangılarında, önceden kurulmuş ve işler vaziyetteki iletişim ağının önemli olduğu bilinmeli ve bu hususu gerçekleştirmek için tatbikatlar yapılarak, muhtemel orman yangınlarına en etkili şekilde müdahale edilmesi için gerek yangın ihbarı gerekse yangına müdahale desteği hususunda vatandaş katkısını sağlamaya yönelik çalışma yapılacaktır.

Genelgede ayrıca, belirtilen hususlarla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınmasını, denetimlerin eksiksiz yerine getirilmesini ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi de istendi.

Etiketler :