Son dakika! Doktor ve diş hekimlerinin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM'de kabul edildi

Son dakika! Doktor ve diş hekimlerinin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM'de kabul edildi

Son dakika! Sağlık Bakanı Koca'nın daha önce açıkladığı, doktor ve diş hekimlerinin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın daha önce açıkladığı, doktor ve diş hekimlerinin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Doktor ve diş hekimlerine ek ödeme ve ek gösterge ile ilgili maddeler Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklendi ve buna ilişkin maddeler TBMM Genel Kurulu'ndan geçti.

Teklif, doktor ve diş hekimlerine döner sermaye bütçesinden yapılan sabit ek ödemenin merkezi yönetim bütçesinden ödenmesi ve Sağlık Bakanlığında görev yapan eğitim görevlileri uzman hekimlerin ve hekimlerin yararlanmakta oldukları en düşük ek ödeme oranlarında düzenleme içeriyor.

Tabip veya diş tabibi kadro ve pozisyonları esas alınarak emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanmış olanlar ile, aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olan tabip ve diş tabiplerinden ilgili mevzuatına göre uzman olanlara emeklilik maaşlarında iyileştirme öngörülüyor. Söz konusu ilave ödemenin çalışanlara da ödenmesi sağlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Koca ilk sinyali vermişti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meclis genel kurulunda hekimlere yönelik düzenlemeye ilişkin görüşmelerin devam ettiğini ve 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne madde ihdasıyla eklenerek gerçekleştirileceğini söylemişti. Bakan Koca'nın "Bütün siyasi parti gruplarının da başkanlarının da destek vereceğini ümit ediyoruz, destek vereceklerinden bir şüphem yok. Hekimler, diş hekimleriyle ilgili; genel uygulama, sabitin genel bütçeye aktarılması dahil önemli maddeler" açıklaması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan de basın mensuplarının, "Detayları sizden alabilir miyiz?" sorusu üzerine, "Hepsi geliyor. 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor" açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan'ın ardından açıklamasını sürdüren Koca, düzenlemenin özellikle hekimleri mutlu edeceğini ifade ederek şunları söylemişti: "Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge olarak 13 bindi, 33 bine; uzman hekimler, diş hekimler dahil olmak üzere 17 bindi, 40 bin ek göstergeye çıkmış oluyor. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira. Düzenleme bugün Meclis'te bütün milletvekillerinin, siyasi parti gruplarının desteğini bekliyoruz. Sabit ek ödeme de genel bütçeye aktarılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum