Son dakika gelişmesi! Kamu işçileri için istenen zam belli oldu

Son dakika gelişmesi! Kamu işçileri için istenen zam belli oldu

Toplu Sözleşme masasında hükümetle pazarlık yetkisine sahip olan Memur-Sen kamu görevlileri için tekliflerini kamuoyuna duyurdu.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme öncesinde pazarlık masasında memuru temsil edecek olan Memur-Sen tekliflerini açıkladı.

Daha önce Toplu sözleşme masasında ortak hareket etme kararı alan Memur-Sen ve Kamu-Sen'in ortak teklifleri 2 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme masasında görüşülecek.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında taleplerini kamuoyuna duyuran Memur-Sen kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin; 2022’de %21, 2023’te %17 olmak üzere iki yıllık sürede toplamda %38 artırılmasını, ayrıca toplamda %6 da refah payı verilmesini ve mutabakat sağlanamayan 5.Dönem Toplu Sözleşmeden kaynaklı geçmiş kayıpların telafisi için 600 TL seyyanen zam ile iyileştirilmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.