Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan  sağlıkta yeni düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkta yeni düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada, aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada, sağlıkta yeni düzenlemenin ayrıntılarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

  • Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde artış yapılacaktır

  • Sağlık çalışanlarının döner sermayeden alacakları ek ödemede artış yapılacaktır

  • Sağlık çalışanlarımızın sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınıyor

  • Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında iyileştirme sağlıyoruz

  • Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.

  • Bizim kültürümüzde her işin başı sağlıktır. Öyle ki ülkemizde hekim, doktor, tabip temalı binlerce türkü, binlerce deyim vardır. Devrinin en büyük fatihi Kanuni Sultan Süleyman'ın dünyadaki en büyük mutluluğu "Bir nefes sıhhat" olarak tabir etmesi tesadüf değildir.

  • Sağlık çalışanlarına karşı kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil edilecek

  • Ülkemizi küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz. Sağlık deyince akla ilk gelen hekimdir. Hekim ve hakim kavramları aynı kökten geliyor. Bu iki kavramın ortak özelliği ilmi hikmette mütehassıs. Bu tür kişileri ifade etmesidir.

  • Bizim medeniyetimizde hekimlik mesleği en üst seviye bilginin içinde değerlendiriliyor. Hekimlikte hatanın bedeli doğrudan insan hayatı olabilmektedir. Osmanlı'nın en ünlü hekimbaşılar ailesinden gelen Hayrullah Efendi 'Hekim kendi fiillerinde yalan ve dolan kabul etmeyeceği gibi böyle kimselerle de düşüp kalkmamalıdır' diyor.

  • Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun yokluklarını göstermesin. Bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır. Ülkemiz cazibesi giderek artan küresel bir sağlık merkezi olma yolundadır. Diğer alanlarda olduğu gibi sağlıkta da artık kaliteye odaklanmamız gereken bir seviyeye ulaştık. Neredeyse her üç kamu çalışanından biri sağlık alanında çalışıyor.

  • Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.