Somali'deki şiddet olayları

Somali'deki şiddet olayları

Somali'nin güneyinde Şebab örgütüne düzenlenen operasyonda 23 militan öldürüldü

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin güneyindeki Aşağı Şabelle eyaletinde Eş-Şebab örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 23 militanın öldüğü bildirildi.

Afrika Birliği Somali Misyonu'nun (AMISOM) Aşağı Şabelle eyaletindeki birliğinin komutanı General Sam Okdak, yaptığı yazılı açıklamada, Şebab örgütü militanlarının konuşlandığı Canali beldesi ile Bofo köyüne dün gece Somali istihbaratı ve güçleriyle ortaklaşa düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün liderlerinden Abdurraşid Bakduni'nin de bulunduğu 23 militanın öldüğünü belirtti.

Örgüt militanlarının hareketlerinin yakından takip edildiğini ve operasyonun savaş uçaklarının hava desteğiyle düzenlendiğini kaydeden Okdak, söz konusu uçakların hangi ülkeye ait olduğuna dair bilgi vermedi.

Silahlı bir örgüt olarak 2004'te kurulan Şebab, Somali'nin güney ve orta kesimlerinde kontrolü elinde bulunduruyor. Afrika Birliği Barış Gücü'ne bağlı 22 bin askerle desteklenen Somali ordusu, Şebab başta olmak üzere silahlı grupların denetimindeki bölgeleri geri almak amacıyla operasyon düzenliyor. Eş-Şebab, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler