Somali'de "Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi" yapılacak

Somali'de "Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi" yapılacak

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sabah Namazı Devrimi Grubu, Somali'ye Trabzon'da bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Eren Bülbül'ün adını taşıyacak yetimhane yapmak için kampanya başlattı

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, çeşitli kampanyalar yürüten Sabah Namazı Devrimi Grubu ile Somali'de, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ismini taşıyacak yetimhane yaptırmak üzere kampanya başlatıldığını duyurdu.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yazılı açıklamasına göre, kampanyayla 550 bin liraya mal olacak 24 kişilik kız yetimhanesi yaptırılacak.

"Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi", Anadolu Kız Yetimhane Kompleksi içerisinde inşa edilecek 5 ayrı binadan biri olacak.

Kompleks tamamlandığında 5 ayrı yetimhanede 120 yetim çocuk barınacak. 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek kompleksin içerisinde iki katlı bir bina şeklinde yer alacak yetimhanede; çok amaçlı salon, mutfak, etüt salonu, yatak odaları ve bakıcı odası bulunacak.

Toplamda 215 metrekarelik bir kullanım alanına sahip olacak yetimhanede yetimlerin; eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, barınma şartlarının iyileştirilmesi, kalkınma ve farkındalığın oluşturulması gibi faydaların da sağlanması bekleniyor.

- "Eren Bülbül'ün anısını yaşatmak için ismini bu yetimhaneye verdik"

Sabah Namazı Devrimi Grubu’ndan Muhammet Fatih Yaman, daha önce de İHH ile Patani'de "Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi" ve Hafızlık Merkezi'ni, Moro'da "Yasin Börü İlkokulu"nu, Ruanda'da yakında açılışı yapılacak "Erbakan Camisi" ve Sri Lanka'da birçok STK ile birlikte "Şehit Halil Kantarcı Yetimhanesi"ni inşa ettiklerini kaydetti.

Somali'de kız yetimhanesi inşa etmeye karar verdiklerini belirten Yaman, şöyle devam etti:

"Şehit Eren Bülbül, 15 yaşında olmasına rağmen bizlere kocaman yüreğiyle 100 sene öncesinde Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen 15'lik dedelerimizi hatırlattı. Eren'in şehadetinin ardından milletimiz tek yürek oldu ve teröre geçit vermeyeceğini göstererek Eren'e sahip çıktı. Sosyal medya üzerinden başlatılan 'İyi ki varsın Eren' söylemi, tüm kesimleri birleştiren bir ifadeye dönüştü. Bu anlamda Eren, herkese ve özellikle de gençlere örnek oldu. Bizler de Eren Bülbül'ün anısını yaşatmak için ismini bu yetimhaneye verdik."

Hayırseverler, Somali'de inşa edilecek "Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi" için tüm operatörlerden "EREN BÜLBÜL" yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek, 5 lira bağışta bulunabilecek. Ayrıca İHH'nın banka hesaplarına da "Eren Bülbül" açıklamasıyla katkı yapılabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :