Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu

Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu

Somali Dışişleri Bakanı Ömer: - “Somali yavaş da olsa istikrara ve refaha doğru yürüyor. İşte şimdi somut kalkınma adımlarıyla Somalililere ve devlet kurumlarına gerçek anlamda destek vermeliyiz”

İSTANBUL (AA) - Somali Dışişleri Bakanı Abdusalam Ömer, Somali’nin yavaş da olsa istikrara ve refaha doğru yürüdüğünü belirterek, “İşte şimdi somut kalkınma adımlarıyla Somalililere ve devlet kurumlarına gerçek anlamda destek vermeliyiz” dedi.

İstanbul’da düzenlenen Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumunda “Ortaklık İlkeleri ve Platform” adlı oturumda konuşan Ömer, gelecek yıllarda ülkelerindeki mevcut mimari ve ulusal kalkınma planını kullanarak daha az bireysel projelere odaklanmak ve ortaklar arasındaki eş güdümü iyileştirmek istediklerini dile getirdi.

Ortaklarla hareket etmenin kendilerine nasıl çalışabileceklerini gösterdiğini söyleyen Ömer, bu süreçte aldıkları dersleri ulusal kalkınma planlarında yürürlüğe soktuklarını anlattı.

Bakan Ömer, federal hükümetin bölgesel paydaşlardan kendi önceliklerini de öğrenerek bunu da yansıtacak bir belge üzerinde çalıştığının altını çizdi. Ülkedeki projeleri etkin kılmak için karşılıklı hesap verebilirliğin önemini vurgulayan Ömer, birlikte çalışarak kalkınma ortakları ve Somali devletinin ortak bir yol haritası oluşturduğunu dile getirdi. Konuk Bakan, şöyle devam etti:

“Verilen yardımın verimli olabilmesi için bunun sorumluluğunun üstlenilmesi, hesap verebilirlik, yönetişim ve şeffaflığın artırılması ama bu sırada insan hakları ve cinsiyet eşitliği gibi ilkelerin korunması gerekir. Karşılıklı taahhütleri kalkınma ortakları ve hükümet sürekli çapraz izlerse daha etkili olabiliriz. Somali yavaş da olsa istikrara ve refaha doğru yürüyor. İşte şimdi somut kalkınma adımlarıyla Somalililere ve devlet kurumlarına gerçek anlamda destek vermeliyiz.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler