Soma'daki maden faciası davası

Soma'daki maden faciası davası

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: - "Mahkeme heyetinin yerinde kalması için başvuruda bulunacağız"

MANİSA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davaya bakan mahkeme heyetinin yerinde kalması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Bugünkü duruşmayı izlemek üzere Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen Feyzioğlu, duruşmaya verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Feyzioğlu, davaya bakan mahkeme heyetinin Hakim ve Savcılar Kurulunun (HSK) "yaz kararnamesiyle" görev yerlerinin değiştiğine işaret ederek, yeni gelecek mahkeme heyetinin dava dosyasından habersiz ve olayla ilgili bilgi sahibi olmadığını savundu.

Madenci yakınlarının mevcut mahkeme heyetine güvendiğini, atama kararının geri çekilmesini isteyen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Bu insanlar bu içerideki heyete güvenmiş. Ne karar verilecekse karar ne olacaksa bu heyet versin diyorlar. Çünkü Türk yargısı Türk vatandaşına bu duruşmada güven vermiş. HSK'nın bu güvenden memnuniyet duyması ve ne kadar güzel demesi lazımken, karar verilmek üzereyken heyeti tamamen değiştirilmesi gerçekten adaletin intiharıdır. Mahkeme heyetinin yerinde kalması için başvuruda bulunacağız."

Feyzioğlu, madenci yakınlarının da imza toplayarak hakimlerin kalması için dilekçe verdiklerini kaydetti.

- CHP Grup Başkanvekili Özel

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de hakimlerin dava karara bağlanana kadar göreve devam etmesi gerektiğini söyledi.

Özel, atama kararının değişebileceğini ya da ertelenebileceğini dile getirerek, "Şimdiki hakim bu mahkeme bitene kadar görevine devam edebilir. Bu konuda herkes sesini yükseltsin. Bu hakimin vereceği karara aileler 'razıyız' diyor. Çocuklar ise 'babam yerine seni koydum hakim bey, sen benim hakkımı yedirmezsin' diyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :