Sokaklarda tasmalı hayvan sayısı artıyor

Sokaklarda tasmalı hayvan sayısı artıyor

Eskişehir'de yaşayan hayvansever Öznur Uluçam, sokaklardaki tasmalı hayvan sayısının arttığını söyleyerek, vatandaşlardan evcil hayvanlarını dışarıya atmak yerine sahiplendirmelerini istedi.

Son günlerde Eskişehir'de sokağa terk edilen hayvan sayısının arttığı gözlemleniyor. Hayvanları Koruma Kanunu'na göre bir suç olarak değerlendirilen evcil hayvanların sokağa terk edilmesi durumu hayvanseverlerin de tepkisini topluyor.

Sokakta gördükleri tasmalı hayvanları kendi çabasıyla koruma altına alan vatandaşlar, soğuk kış şartlarında başlarına bir şey gelmemesi için pati dostlarına sosyal medya üzerinden sıcak yuvalar bulmaya çalışıyor.

Evcil hayvanlarını sokağa atan vatandaşlara yönelik bir çağrıda bulunan hayvansever Öznur Uluçam ise, ev ortamında yetişen hayvanların sokak şartlarına uyum sağlayamayacağına dikkat çekerek sahiplendirme ilanları açılmasının önemine vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.