Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Liseli Nurbahar Olayın Etkisinden Kurtulamadı

Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Liseli Nurbahar Olayın Etkisinden Kurtulamadı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde sokak köpeklerinin saldırdığı lise öğrencisi Nurbahar Sarıkaya, yaşadığı korku dolu anları ve küçük çocukların bu durumdan nasıl etkilendiğini anlattı.

20 Mayıs Pazartesi günü, Seydişehir ilçesi Kızılcalar Mahallesi'nde bulunan Gazi Ortaokulu çevresindeki bir parkta meydana gelen olayda, okuldan evine dönen 17 yaşındaki lise öğrencisi Nurbahar Sarıkaya, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Sarıkaya, kendisini sırt çantası ile savunarak saldırıdan yara almadan kurtuldu. Olay anı, çevredeki bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

olay2.jpg

Nurbahar Sarıkaya: "Allah'tan Yara Almadan Kurtuldum"

Köpek saldırısını anlatan Nurbahar Sarıkaya, "Parkta arkadaşlarımla otururken her gün gördüğümüz 10-15 köpek o gün garip bir şekilde saldırdı. Arkadaşlarım kaçtı, ben kaçamadım. Köpekler gitmeye başladığında arkadaşlarımın yanına giderken tekrar saldırıya uğradım. Çantamla kendimi savunmaya çalıştım ve Allah'tan yara almadan kurtuldum," dedi.

Küçük Çocuklar İçin Büyük Tehlike

Nurbahar Sarıkaya, "Küçük çocukların tek başına okula gidemediğini biliyorum. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Hayvan barınakları veya hayvanseverler tarafından daha fazla sahiplenme yapılması iyi olur. Yasanın çıkmasıyla birçok şehirdeki çocuklar rahatlayabilir" şeklinde konuştu.

olay1.jpg

Baba Hüseyin Sarıkaya: "Kanun Çıkmalı"

Emekli polis memuru Hüseyin Sarıkaya, "Kızımız ucuz kurtuldu. Küçük bir çocuk olsaydı savunması zor olurdu. Televizyonlarda birçok örneğini görüyoruz. Hayvanseverlere sesleniyorum, kaldırımlara yem bırakmayalım. Belediyenin belirlediği yerlere koyalım. Hayvanların bakım evlerine verilmesini sağlayalım. Kaldırımlar insanların, hayvanların mama yeri değil. Bu yasa sayesinde bu sorun çözüme ulaşır diye düşünüyorum," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.