SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ YAYINLANDI

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ YAYINLANDI

Sokağa çıkma yasağı genelgesi ve istisnalar açıklandı

Sokağa Çıkma yasağı genelgesi yayınlandı işte maddeler

10 Nisan - 12 Nisan 2020'de arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ve Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları ya saklanacaktır deniyor peki açık olacak işyeri işletme ve kurumlar ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve fırın ruhsatlı ruhsatlı iş yerleri açık. 

Tıbbi maske dahil üretiminin yapıldığı iş yerleri açık kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları eczaneler açık.

Zorunlu kamu hizmetlerini sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri açık. 

Acil çağrı merkezleri çalışmasına devam ediyor açık her bir 50 bin nüfusa 1 adet olmak üzere valilikler kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri açık.

Doğalgaz elektrik petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük testis ve işletmeler Tüpraş termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi bunlar çalışmalarını sürdürecek.

Kargolar ve bunun gibi dağıtım şirketleri çalışmalarını sürdürecek açıklar hayvan barınak Çiftlik ve bakım merkezleri açık.

Türkiye Büyük millet meclisi çalışanları kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar acil çağrı merkezleri çalışanları 1 derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar elektrik su doğalgaz telekomünikasyon ve bunun gibi kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar

Yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar gazete radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar

Yaşlı bakımevi ve huzurevi rehabilitasyon merkezleri çocuk evleri ve bunun gibi sosyal koruma bakım merkezleri çalışanları PTT kargo ve dağıtım şirketi çalışanları ve su dağıtım şirketi çalışanları istisna kapsamında yer almıyor.

Soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasadında çalışacaklar

Fırınlarda üretilen ekmeğinin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar

Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalmaları esastır.

Etiketler :