Soğuk ve yağışlı hava gidiyor, ılık ve yağışlı hava geliyor

Soğuk ve yağışlı hava gidiyor, ılık ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı sistemin salı gününden itibaren terk edeceğini, çarşamba günü itibariyle Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerine yaklaşacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye'nin neredeyse tamamını etkileyen soğuk ve yağışlı sistemin kuzeydoğuya doğru ilerlediğini söyledi. Çelik, sistemin salı gününden itibaren yurdu terk edeceğini ancak salı günü sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'den başlayarak yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisi altına girileceğini belirtti.

Çarşamba ve perşembe günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısı, batı ve Orta Karadeniz'de yağışlara sebep olacak olan sistemin, batı bölgelerde zaman zaman kuvvetli olabileceğini kaydeden Çelik, özellikle Çanakkale ile Muğla arası ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağışlar beklendiğini ifade etti.

Çelik, ayrıca Çarşamba günü için Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de 80 kilometreye varan hızlarda güneybatı yönlerden fırtına beklediklerini belirterek, sıcaklıkların çarşamba günü batıdan başlayarak hızla artacağını ve mevsim normallerine yaklaşacağını söyledi. Çarşamba ve perşembe günleri ise yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerine çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Hava tahmin uzmanı Çelik, sistemin Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelere yağış bırakmayacağını, ancak bu bölgelerde sıcaklıkların 18-20 derecelere kadar yükseleceğini belirtti. Ayrıca, Güney Ege ve Antalya çevrelerinde deniz taşması riski olduğunu ve bu bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da üç gün boyunca yağış beklendiğini ve özellikle çarşamba günü yağışların kuvvetli olabileceğini ifade eden Çelik, Ankara'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiğini ve çarşamba gününden itibaren artarak 14-15 derecelere çıkmasını beklediklerini açıkladı.

Tatil bölgeleri özellikle batı ve güney bölgelerde yağışların etkili olacağını belirten Çelik, batı ve güney kıyılarında önümüzdeki 3-4 gün boyunca yer yer kuvvetli yağışların beklendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.