Slovenya'da Müslüman futbolculara hakaret iddiası

Slovenya'da Müslüman futbolculara hakaret iddiası

- Slovenya liginin son şampiyonu Maribor'un sportif direktörü Zahovic'in, takımdaki Müslüman futbolcular Fajic ile İbraimi'ye hakaret ettiği öne sürüldü- Fajic: "Sürekli olarak dinime, ülkeme ve aileme hakaret etti"- İbraimi: "Dinim İslam'a hakaret etti.


SARAYBOSNA (AA) - Slovenya Birinci Futbol Ligi'nde son şampiyon Maribor'un sportif direktörü Zlatko Zahovic'in, takımdaki Müslüman futbolcular Nusmir Fajic ile Agim İbraimi'ye hakaret ettiği öne sürüldü.

Slovenya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen ve uzun yıllardır Maribor'un sportif direktörlüğünü yapan Zahovic'in, takımın Arnavut kökenli futbolcusu İbraimi ve Boşnak kökenli eski oyuncuları Fajic'e Müslüman oldukları için hakaret ve küfür ettiği iddia edildi.

Bu iddialar, Maribor taraftarlarının geçen cuma günü antrenmanı basarak, kötü oyun sergiledikleri için oyunculara hakaret etmelerinden sonra ortaya çıktı. Olayların ardından futbolcularla toplantı yapan Zahovic'in, bunların futbolcular için mesaj niteliğinde olması ve onları motive etmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.

Ülke basınındaki haberlere göre bahsi geçen toplantıda Arnavut kökenli Makedon milli futbolcu İbraimi, eleştirileri anlayışla karşıladığını, kötü oyun nedeniyle kendilerine ceza verilmesini, hatta takımdan gönderilmelerini anlayabileceğini belirtirken, taraftarların futbolculara fiziki saldırıda bulunma girişimini desteklemediğini söyledi.

Sonrasında Zahovic'in, tüm futbolcuların önünde kendisine cevap verdiği için İbraimi'ye tepki gösterip hakaret ve küfürler ettiği iddia edildi.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, görüşme boyunca Zahovic'in kendisine küfrettiğini belirten İbraimi, "Dinim İslam'a hakaret etti. Milletim Arnavutlara hakaret etti. En sonunda kulüpten defolup gitmemi söyledi. Ortamı sakinleştirmek istedim ancak hakaretlerin ardından 'tamam' dedim. Teknik direktör Darko Milanic ile konuştum. O da bana 'şefe karşı gelemem, o halde git' dedi. Eve geldikten sonra da mesaj göndererek hakaretlerini sürdürdü." ifadelerini kullandı.

AA muhabirinin ulaştığı kısa mesajlarda, Zahovic'in İbraimi'ye "Sen namaz kılıyorsun çünkü aptallıktan sarhoşsun." yazdığı görülürken, İbraimi'nin "Sen dinime hakaret mi ediyorsun?" sorusu üzerine Zahovic'in "Hayır, sen benim dinim olan futbola hakaret ediyorsun. Senin dinin ölüm." ifadelerini kullandığı görüldü.

İbraimi, mesajlarında son olarak Fajic gibi Zahovic'in hakaretlerine tahammül etmeyeceğini aktardı.


- "Aptal Bosnalı"


Çin takımlarından Xinjiang Tianshan Leopard forması giyen Fajic de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zahovic'in kendisine sürekli "Aptal Bosnalı" diye hitap ettiğini belirterek, "Bunu tüm maçların arasında yapıyordu. Zahovic, bunları söylerken şakalaşmıyor, çok ciddi ve hoş olmayan bir şekilde konuşuyordu. Ayrıca, onun istediği gibi davranmazsam Maribor taraftarlarını evimi ve ailemi ziyaret etmesi için göndereceğini söylüyordu. Sürekli olarak dinime, ülkeme ve aileme hakaret etti. Agim İbraimi'nin başına gelenler de benim başıma gelenlere benziyor." şeklinde görüş belirtti.

Maribor forması giydiği dönemde, ligde oynadıkları bir maçın devre arasında soyunma odasına gelen Zahovic'in tüm oyuncuların önünde kendisine nasıl hakaret ettiğini anlatan Fajic, "Beni göstererek, 'Bu aptal Bosnalı'ya bir bakın. Siz adam olsanız şimdi hepiniz onu döverdiniz' dedi. Tüm oyuncular başlarını önüne eğmişti. Bu acı verici bir olaydı." diye konuştu.

Zahovic hakkındaki iddialar dünden itibaren ülke basınında geniş yer bulurken, Maribor Kulübü ise iddialar hakkında henüz bir açıklama yapmadı.



Slovenya'da Müslüman futbolculara hakaret iddiası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :