Slovenya'da cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Slovenya'da cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 5'i kadın 9 aday yarışacak

LJUBLJANA (AA) - Slovenya'da halk, pazar günü yapılacak seçimde ülkenin yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecek.

1991 yılında bağımsızlığına kavuşan ülkede altıncı kez yapılacak ve 1,7 milyon seçmenin oy kullanacağı seçimde, 5'i kadın 9 aday yarışacak.

Seçimin ilk turunda, mevcut cumhurbaşkanı Borut Pahor'un yanı sıra Ljudmila Novak, Maja Makovec Brencic, Marjan Sarec, Angelca Likovic, Boris Popovic, Romana Tomc, Suzana Lara Krause ve Andrej Sisko yarışacak.

Anketlerin favori gösterdiği Cumhurbaşkanı Pahor'un yanı sıra Avrupa Parlamenstosu (AP) milletvekili Tumc, Kamnik Belediye Başkanı Sarec, Kopar Belediye Başkanı Popovic ve dış politikada önemli bir birikime sahip Yeni Slovenya Hristiyan Halk Partisi Genel Başkanı Ljudmila Novak da ön plana çıkıyor.

5 yılda bir cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı Slovenya'da, bugüne kadar sırasıyla Milan Kucan (2 kez), Janez Drnovsek, Danilo Turk ve Borut Pahor bu koltuğa oyurdu.

İlk turda, hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması durumunda, en çok oy alan iki aday 12 Kasım'da yapılacak ikinci turda yarışacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :