Skandal! ADD, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesini 'laiklik' bahanesiyle yargıya taşıyacak

Skandal! ADD, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesini 'laiklik' bahanesiyle yargıya taşıyacak

Atatürkçü Düşünce Derneği, merhum Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesini laikliğe aykırı olduğu gerekçesi ile yargıya taşıyacağını duyurdu.

İsmailağa Cemaati’nin Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, 23 Haziran'da 93 yaşında Hakk'a yürüdü. Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına binlerce seveni katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tabutuna omuz verdiği Mahmut Efendi, Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenazeye yurt dışından ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yüz binlerce kişi katıldı. Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Camide adım atacak yer kalmazken, binlerce kişi de töreni dışarıdan takip etti. Mahmut Ustaosmanoğlu cenaze namazını oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı.

ADD'DEN CENAZEYE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere cenazede siyasiler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu törende Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından cemaate kimin liderlik yapacağının açıklanması ise Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) tepkisine neden oldu.

'LAİKLİĞE AYKIRI'YMIŞ!

ADD'den yapılan açıklamaya göre konu "Laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle" mahkemeye taşınıyor.

ADD'den yapılan açıklamada, "O cenaze töreninde, devrim yasası ile yasaklanmış Nakşibendi tarikatının kolu İsmailağa cemaati adlı gerici yapılanmanın ölen şeyhi yerine yenisinin atanmasına sessiz kalarak zımnen onaylayan devlet görevlilerinin anayasamızı ihlal ettiklerine tanık olduk” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.