''Siyer-i Nebi Yarışması''

''Siyer-i Nebi Yarışması''

AGD tarafından düzenlenen sınava, ülke genelindeki ortaokul ve liselerden 1 milyon öğrenci katıldı- AGD İstanbul Şube Başkanı Bulut:- ''Sınav sonucu 1 ay içerisinde açıklanacak. Dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler kazanacak''

İSTANBUL (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ''Gençler Kutlu Peygamberin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması'' sınavı, ülke genelinde il ve ilçe merkezlerindeki devlet okullarında gerçekleşti.

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı ve 90 dakika süren sınavda, ortaokul öğrencilerine test şeklinde 60, lise öğrencilerine ise 90 soru soruldu.

Sınavda sorulan sorular, ortaokullarda, Ebul'l Hasan En Nedvi'nin ''Son Peygamber Hz. Muhammed'', liselerde ise Dr. Şerafettin Kalay'ın ''Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed'' adlı eserlerinden hazırlandı.

Yarışmada birinciye 6, ikinciye 5, üçüncüye 4 tam altın ve kitap seti, ilçe birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine çeyrek altın ve kol saati hediye edilecek.

AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul genelinde ortaokul ve liselerden 100 bin öğrencinin sınava katıldığını söyledi.

Bulut, sınav için 3 ay önce çalışmaya başladıklarını belirterek, ''Sınava girecek öğrencilerimize sorumlu oldukları kitapları dağıttık. Hz. Muhammed'in hayatını anlatan ortaokul ve liselere ayrı olmak üzere 2 farklı kitap dağıttık. Çocuklarımız bu süre içerisinde sınava hazırlandılar.'' diye konuştu.

Ülke genelinden sınava 1 milyon başvuru olduğunu ifade eden Bulut, Hz. Muhammed'in hayatının anlatılması ve anlaşılması bakımından bu sayının kat kat üzerinde öğrenciye ulaştıklarını dile getirdi.

Sınavın uzman hocalar tarafından hazırlandığını aktaran Bulut, şunları kaydetti:

''İnanıyorum ki, öğrencilerimiz çok başarılı olacaklar. Bizim gayemiz Peygamber Efendimiz'in hayatını, İslam dininin temeli olan sünneti çocuklarımızın en güzel şekilde anlamalarına vesile olmak. Bu sene sınavın beşincisi yapılıyor ve fevkalade bir ilgi var. Bunu farklı şekillerde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Sınav sonucu 1 ay içerisinde açıklanacak. Dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler kazanacaklar.''



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :