Siyasi partilerden FETÖ'nün darbe girişimine karşı ortak ses

Siyasi partilerden FETÖ'nün darbe girişimine karşı ortak ses

Erzurum'da, CHP, MHP, BBP ve Saadet Partisi temsilcileri FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortak tavır sergileyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Harekat Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi il başkanları, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunmasının ardından ortak tavır sergileyerek birlik ve bütünlük içinde olduklarını bildirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sergiledikleri tavır sebebiyle Erzurum'da bulunan siyasi parti teşkilatlarına ve Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneğine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ilıcalı, ziyarette yaptığı açıklamada, demokrasi adına beraber muazzam bir duruş gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülke menfaatine olan konularda birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Darbe, tarihimize kara bir leke olarak geçti ama bu olaydan sonra çok kazanımlarımız oldu. Birlik içinde darbeye karşı durduk. Tek bir bayrak var, o da al bayrak. Yenikapı Demokrasi Mitingi'nde siyasi parti başkanlarımızın ortak bir duruş göstermesi mükemmeldi. Türkiye bunları bekliyor. Bizler duruşunuzdan dolayı sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyoruz."

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu da, siyasette kutuplaşma yerine karşılıklı saygı olması adına yapılan ziyaret için Ilıcalı'ya teşekkür etti ve bu davranışıyla kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş da ziyareti sebebiyle Ilıcalı'ya teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Darbecilere karşı iki sağ partinin birbirine destek vermesi çok güzel bir durum. Milletvekilimiz Ilıcalı'nın ziyareti bizi onurlandırdı. 15 Temmuz'daki süreçte birleştik, bütünleştik, kimse siyasi parti demedi, herkes vatan dedi. FETÖ'den bu ülkeyi kurtaracağız. Biz darbenin ve her türlü terörün karşısındayız. Millet olarak birbirimize kenetlendiğimiz sürece ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin hassas olduğu bir konudur bu. Ülke meselesi olduğu zaman hepimiz taşın altına elimizi koyarız. Bizim için önemli olan vatanın bütünlüğüdür."

BBP Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok de her türlü terör girişimini ve terörü lanetlediklerini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz darbe girişimi duyulur duyulmaz Genel Başkanımız Mustafa Destici, il başkanı olmamız hasebiyle bizleri arayarak 'Teşkilatlarla beraber sokaklarda olmamızı, bu işin engellenmesi gerektiğini' söyledi çünkü bizler darbenin ne demek olduğunu en iyi bilen partiyiz. Bu günlere darbeyle gelmiş bir teşkilat olarak bu işin cezasını, yarasını, zararını biz yıllarca yaşadık. Başta da rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu yaşadı."

Ülke genelindeki birlik ve beraberliğe vurgu yapan Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık ise "Darbeye çok iyi oldu demek yanlış bir cümle ama sonrasına baktığınızda milletin bir araya gelmesi çok hoş bir durum oluşturdu. Sağcısı, solcusu, en uçuk gözüken tabanlar bile bir araya geldi. Önemli olan bundan sonra bunu sürdürebilmek. Yani en azından milletin ortak paydalarıyla, ağız birliğiyle ve kavga etmeden siyasi yapılarımız bir arada olmalı. Ülke genelinde güzel birlik havası oluştu, bu inşallah bozulmaz." ifadelerini kullandı.

Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Demir ve dernek yönetimi de milletvekili Ilıcalı'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :