Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve beraberlerindeki heyet...

SİVAS (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve beraberlerindeki heyet Sivas Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Palakoğlu, Gül'e, başkanlığın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Palakoğlu ayrıca eski Numune Hastanesinin yerine yapılması planlanan Sivas Merkez Cami ve Külliyesi Projesini de yakından takip ettiklerini belirterek, çalışmanın Sivas'a değer katacağına inandığını kaydetti.

Vali Gül de geçen ay Ankara ziyaretinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e bu projeyi anlattığını dile getirerek, "Şehirde böyle bir camiye ihtiyaç vardı. İnşallah bunu gerçekleştirmek bize nasip olur." ifadesini kullandı.

Palakoğlu, Vali Davut Gül'e Kur'an-ı Kerim ve hadisler kitabı hediye etti.

- Kazancılar'da alt ve üst yapı yenilendi

Kazancılar Caddesi'nde sürdürülen alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı.

Sivas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kazancılar Caddesi'nde alt ve üst yapı yenilendi. Caddede altyapı çalışmaları ile asfalt kaplama işlerinin tamamlanmasıyla caddenin ışıklandırılması çalışmaları başlatıldı.

Ekipler ayrıca ulaşım sorununu büyük ölçüde çözecek kuzey ulaşım aksının bir parçası olan Gökçekler Caddesi’nde de altyapı çalışmalarını tamamladı. Alanda asfalt dökümü yapılırken kaldırım çalışmaları da devam ediyor. Fethi Akyüz Caddesi’nde altyapı çalışması yapan ekipler, aynı caddenin üstyapı çalışmalarına başladı.

Öte yandan Cumhuriyet Üniversitesine ulaşımın en önemli yollarından biri konumunda bulunan Eğri Köprü Mahallesi’nde de çalışmalarda sona yaklaşıldı. İkinci köprünün yapımı tamamlanırken alanda bağlantı yolları da kısa sürede hizmete girecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :