Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün Gültepe, Karşıyaka ve Eğriköprü mahallelerinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi....

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün Gültepe, Karşıyaka ve Eğriköprü mahallelerinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ekipler Gültepe ve Karşıyaka Mahallesi’nde alt yapısı tamamlanan yerlerde asfalt, kaldırım çalışması yaparken Eğri Köprü Mahallesi'nde de üstyapı çalışmalarına devam ediyor.

Her yıl 16 mahalleyi alt ve üstyapısıyla bitirmeyi hedefleyen Sivas Belediyesi, Gültepe Mahallesi’nde çalışmalara başladı. Hiç kaldırımı, asfaltı olmayan ara sokaklarda yoğun bir çalışma yürüten ekipler Gültepe Mahallesi'ndeki çalışmalarını 1 haftada bitirmeyi hedefliyor.

Öte yandan Karşıyaka Mahallesi'nde devam eden altyapı çalışmaları bittikten sonra asfalt çalışmasına başlanacak.

Eğriköprü Mahallesi’nde de yeni bir bulvar açan ekipler, bölgenin altyapı çalışmalarını tamamlarken, asfalt çalışmalarında da son aşamaya geldi.


- Başkan Aydın çalışmaları anlattı

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Dil ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen ramazan sohbetleri programında belediyenin çalışmalarını anlattı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın programda, Sivas'ta 2014-2017 arasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mevlana, Abdulvahabigazi, Osman Paşa, Bağdat caddeleri ile Gültepe Mahallesinin Kayseri, Mehmetpaşa gibi birçok caddesinde yapılan alt ve üstyapı çalışmalarına değinen Aydın, Sivas’ın çehresinin değiştiğine vurgu yaptı.

Kent Meydanı, AK-SU, Paşabahçe gibi çalışmalardan sonra Sivas halkının belediyecilik anlayışının değiştiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Halkın beklentisi oldukça büyük. Bu dönemde bu beklentiyi karşılamak için çalımalar gerçekleştiriyoruz. O dönemde küçük bir oyun parkı yapsak açılış yapardık şu anda mahallelerde yaptığımız bölge parkları bile rutin oldu. Her mahallede bir mesire alanı yaptık. Karşıyaka Çamlık Paşabahçe’ye alternatif olacak yine Paşabahçe’nin yeni etap çalışmaları tamamlandı. Bu dönemde Osman Seçilmiş Mesire Alanını yaptık ve Kardeşler Ormanı’nda doğayla iç içe bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Halkımız bizim için değerli. Atık su arıtma ve içme suyu arıtma tesisleri yaptık. Bugün Sivas'ta sulanan sebze de içilen su da temiz. Çöpten, belediye olarak para kazanan bir konumdayız. Vahşi depolamadan düzenli depolamaya geçtik ve 10 bin hanenin elektriğini üretiyoruz."

Başkan Aydın, Eski Sanayi Kentsel Dönüşümü başta olmak üzere Sivas’a çağ atlatacak Esentepe Kentsel Dönüşüm ve Kızılırmak projelerinin de etap etap hayata geçeceğini kaydetti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şube Başkanı Murat Yüksel ise ramazan sohbetleri programına katılan Aydın'a teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :