Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Akıncılar Kaymakamlığınca başlatılan "Yaşlıları Ziyaret" adlı proje kapsamında haftada 5 aile evlerinde ziyaret ediliyor. Akıncılar Kaymakamı...

SİVAS (AA) - Akıncılar Kaymakamlığınca başlatılan "Yaşlıları Ziyaret" adlı proje kapsamında haftada 5 aile evlerinde ziyaret ediliyor.

Akıncılar Kaymakamı Akın Karagöz, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan proje kapsamında haftada 5, ayda ise 20 aileyi evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

Yaşlıların genelde yalnız kaldığını aktaran Karagöz, "Birçok yaşlımız yazın gelip köylerinde kalıyor. Çocuklarının birçoğu işlerinden dolayı şehir dışında yaşıyor. Bizler de bu yaşlılarımızın bir evlatları olarak onları ziyaret ederek hasbihal ediyoruz. Onların yalnız olmadığını, bir evlatlarının da bizler olduğunu hatırlatıyoruz." dedi.

Karagöz, yaşlıların da ziyaretlerden memnun kaldığını ve mutlu olduklarını ifade etti.

- Dünya Çevre Günü

Gürün ve Şarkışla belediyeleri, çevreye duyarlılık konusunda gösterdikleri çalışmalardan dolayı Dünya Çevre Günü'nde ödül aldı.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sivas Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi Bahçesi'nde program düzenlendi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, programda, 16 ilçe arasında çevre koruma konusunda birinci olan Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ve ikinci olan Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi'ye teşekkür plaketi verdi.

Çevre ve Şehircilik Sivas İl Müdürü Nazım Yakut da Dünya Çevre Günü'nü kutladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler