Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen liselerarası genel kültür bilgi yarışmasının ön eleme turu başladı.Necip Fazıl Kısakürek...

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen liselerarası genel kültür bilgi yarışmasının ön eleme turu başladı.

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya 93 okul katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, ortaöğretim çağındaki öğrencilerin sosyal, kültürel yönlerini geliştirmek ve onlara iletişim becerisi kazandırmak için liselerarası bilgi yarışması düzenlediklerini söyledi.

Yarışmada öğrencilere sadece fizik, kimya, matematik ya da edebiyat soruları sormadıklarını dile getiren Altınsoy, "Öğrencilerimize peygamberler tarihi, Sivas, ülkelerin başkentleri, Sivas'a özgü kelimeler, deyimler, tarihte kurulan Türk devletleri, futbol şampiyonaları, Anadolu medeniyetleri, ünlü Türkler, Nobel ödülleri, hayvanlar alemi, Türkiye’nin tarihi ve turistik yerleri, atasözleri ve deyimler, 100 temel eser gibi hayata ve insana dair alanlardan soru soruyoruz. Bu sayede günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde gözümüzden kaçan bilgilerin öğrenilmesini sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Altınsoy, ön eleme yarışmalarının 3 gün süreceğini, Mart ayında yarı final ve 27 Nisan'da final yarışmasının yapılacağını dile getirerek, "Dereceye giren birinci okula 500 lira eğitim desteği, öğrencilere 900 liralık hediye çeki, ikinci okula yine 500 lira eğitim desteği ve öğrencilere 600 liralık hediye çeki, üçüncü okulumuza ise 500 lira eğitim desteği, öğrencilerimize de 300 liralık hediye çeki verilecek." ifadelerini kullandı

- Ulaş

Ulaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Küpeli köyünde kadınlara yönelik yapılan Kur'an-ı Kerim okuma kursu devam ediyor.

Merkezin müdürü Hayrettin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkez ve köylerde yaşayan vatandaşlarla görüşerek kadın ve erkeklerin istekleri doğrultusunda kurslar düzenlediklerini söyledi.

Çalışmalar kapsamda Küpeli köyünde yaşayan kadınların istekleri üzerine Kur'an-ı Kerim okuma kursu açtıklarını dile getiren Doğan, 15 kadın kursiyerin katıldığı kursun 6 Nisan'da sona ereceğini belirtti.

Doğan, kurs sonunda sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :