Sivas'ta "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" çalıştayı

Sivas'ta "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" çalıştayı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" konulu değerlendirme çalıştayı yapıldı.Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" konulu değerlendirme çalıştayı yapıldı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Paşabahçe'de gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kent için faydalı bir proje olduğunu vurgulayan Yıldızhan, "Belediye başkanımızın yaptığı bu iş çok önemli, kentsel dönüşüm olarak bir çalışma var. Kültürümüzü ortaya çıkaracak, kültür turizmine katkısı olacak ve ticaret olacak. Sivas'ın çok güzel meydanı var, Türkiye'nin en güzel meydanlarından biri. Yurtdışından gelen misafirlerimiz çok beğendi. Etrafı açık, başka böyle bir yer yok. Ben daha güzel olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, Kale projesinin önemli olduğunu belirtti.

Projeye hız verildiğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar bu proje ile ilgili kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 45 milyonluk bir harcama yapıldı. Belki görüntü olarak ortada bir şey yok gibi gözüküyor ama bu olmadan da diğerlerine geçme şansımız olmuyor. Bize yakışan burayı olması gerektiği noktaya taşıyabilmek. Bunun için bu çalışmaları yürütüyoruz. Sivas’ın unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş kültürünü, sanatını burada yaşatmak yine Sivas’ın lezzetlerini burada ortaya koyabilmek, birçok eskiye dayalı ama gelecek nesillere aktarılması gereken varlıklarımızı, zenginliklerimizi bu projeyle ortaya koymak istiyoruz."

Çalıştay, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Çalıştaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile il dışından davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :