Sivas'ta görme engelliler için bilgisayar kursu

Sivas'ta görme engelliler için bilgisayar kursu

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi iş birliğiyle...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi iş birliğiyle hazırlanan projeyle görme engellilere bilgisayar kursu veriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli, görme engelli öğretmen Selman Devecioğlu'nun Sivas Belediyesine ait Engelliler Kültür Merkezi'nde verdiği 'bilgisayar kullanımı' kursuna 12 görme engelli katılıyor.

Kursiyerler, 3 aylık eğitimde ekran okuyucu sistemle bilgisayar kullanmayı öğrenecek. 368 dersten oluşan kursta görme engellilere, yine görme engelliler tarafından hazırlanan yazılım programları da anlatılacak.

Devecioğlu, daha önce Sivas'ta görme engellilere yönelik kurslar verildiğini ancak ilk defa bir görme engelli eğitmen tarafından bu kursun verileceğini belirtti.

Görme engelli bireylerin bilgisayarda her işi yapabileceğini vurgulayan Devecioğlu, "Kursta çeşitli ekran okuyucu yazışma programlarını öğreteceğiz. Türkiye'de kamu kurumlarındaki bütün sistemler görme engellilerin kullanabileceği yapıya sahip. Görme engelliler bilgisayar kullanırken, ekrandaki her şeyi ses olarak duyuyor, ekran ve mouse bizim işimize yaramıyor. Sadece kasa ve klavye bizim işimizi görecek. Kursun verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat da bu projenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Biz de İŞ-KUR İl Müdürlüğü olarak bu projeyi destekliyoruz. Her kurum belli bir sayıda engelli personel istihdam etmek zorunda, bizler de engelli vatandaşlarımızın işe başlaması için yanlarında yer alıyoruz. Bu kurs engelli istihdamına yönelik bir çalışma." açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı ise "Bu çalışma resmi dairelerin bir arada hizmet ettiğini gösteren önemli bir çalışma. Resmi dairelere bakıldığında görme engelliler sadece santrallerde görev alıyorlar. Ancak imkan verilirse görme engelliler en az görenler kadar başarılılar." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :