Sivas'ta çocuk dilencilere yönelik çalışma

Sivas'ta çocuk dilencilere yönelik çalışma

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte çocuk dilencilere asla müsaade etmeyeceklerini bildirdi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte çocuk dilencilere asla müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül, Valilik binasındaki toplantı salonunda Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Koruma Kanunu kapsamında oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Vali Gül, burada yaptığı konuşmada, toplumun en önemli konularından birinin çocuk olduğunu belirtti.

Özellikle suça sürüklenen, istismar edilen çocukların belirli bir aşamadan sonra önlem alınmadığı takdirde ileride daha büyük sorunlar yarattığına vurgu yapan Gül, "Sivas'ta bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra da yapmamız gereken bu çocukların çocuk gibi yaşamasını ve çocuk gibi davranmalarını sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Sorunun en önemli boyutunun ekonomik olduğuna dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Yani mecburiyetten mi bu çocuk dilencilik yapıyor, mecburiyetten mi çalışıyor, yoksa birileri bu çocukları istismar mı ediyor. Sosyal devlette hiçbir çocuğun çalışmaması, dilenmemesi lazım. Dolayısıyla bu şehirde bir çocuk dileniyorsa bu bizim ayıbımızdır, bunu önlememiz lazım. Hem devletin sağladığı imkanları vatandaşlara vermeme anlamında ayıbımız, hem de onun ötesinde bu aynı zamanda cezai bir suçtur. Sokakta çalışan ya da dilenen çocuklara ilimiz merkezinde ve ilçelerde müsaade etmeyeceğiz.

Bu çocukların hayata tutunması için uyuşturucu madde başta olmak üzere tasvip etmediğimiz bir çevreye girmemeleri için sosyal aktivitelerin içine çekmemiz gerekiyor. Bu çocukların boş kaldığında bir şekilde suça sürüklenme ya da hata yapma ya da boşluğa düşme ihtimalleri hep vardır. Bu çocukları sanatla, kültürle, sporla, değerlerimizle buluşturmamız lazım. Burada herkese iş düşüyor."

Sokakta yaşayan yada çalışan çocuklar noktasında ailenin çevrenin ve yöneticilerin hatası olduğunu aktaran Gül, "Çocuk sokağa düştükten sonra telafisi sizler de biliyorsunuz ki daha zor. Bunun devletimize, milletimize faturası daha ağır." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :