Sivas'ta 8 bin 600 istihdam sağlandı

Sivas'ta 8 bin 600 istihdam sağlandı

Sivas Valisi Gül: - " Şubat ayından itibaren ilimizde 8 bin 600 ilave istihdam sağlandı"

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında il genelinde şubat ayından bu yana 8 bin 600 ilave istihdam sağlandığını bildirdi.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Kadir Boztepe, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla beraberindeki heyetle Vali Gül'ü makamında ziyaret etti.

Gül, heyeti kabülünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliği hakkında açıklamalarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğiyle ilgili zaman zaman bir araya geliyoruz. Şubat ayından itibaren ilimizde 8 bin 600 ilave istihdam sağlandı. Sivas’ta bu iyi bir rakam. Mayıs sonu itibariyle 10 bin kişilik bir hedef var. Diğer yandan sigortasız personel çalıştırılmasının engellenmesi gerekiyor."

SGK İl Müdür Vekili Boztepe de istihdamın artarak devam etmesi ve kalıcı olması için çalışacaklarını belirterek, iş güvenliği ve sağlığı konularında da çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :