Sivas’ta 24'ü ağır 40 kişinin yaralandığı otobüs kazasında ölen 7 yolcunun cenazeleri teslim edildi

Sivas'ın Gürün ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden 7 yolcunun cenazeleri ailelerine teslim edildi. Kazada yaralanan 24'ü ağır 40 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas'ta sabahın ilk ışıklarında meydana gelen kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Gürün ilçesinde yaşanan otobüs kazasında hayatını kaybeden 7 yolcunun cenazeleri ailelerine teslim edildi.

Malatya-Kayseri karayolunda Sivas'ın Gürün ilçesi Yazyurdu mevkiinde sabah saatlerinde meydana gelen kazada, İstanbul'dan Van'a gitmekte olan Selim A. idaresindeki 44 AK 213 plakalı Van Gölü firmasına ait Mercedes marka otobüs yoldan çıkarak devrildi. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybederken, 24'ü ağır 40 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden Serap Hazer (30), Ahmet Çiçek (31), Saide Taş (50), Ahmad Reshad (10), Yusuf Çınar Hazar (9) ve Muhittin Bulun'un (58) cenazeleri, kimlik tespitinin ardından Gürün Devlet Hastanesi'nde ailelerine teslim edildi.

Sivas'ta sabah saatlerinde Gürün ilçesi Yazyurdu köyü mevkiinde meydana gelen kazada ölü ve yaralı sayısı artıyor. Sivas Valiliği, meydana gelen feci kazaya ilişkin açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklamaya göre 44 AK 213 plakalı otobüs şoförünün yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrildiği belirtildi. Otobüs içerisinde bulunan 2 şoför, 1 muavin ve 4 yolcunun olay yerinde hayatını kaybettiği, 40 yolcunun ise yaralandığı ifade edildi.

SİVAS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gürün ilçemizin Yazyurdu köyü mevkiinde bugün saat 06.15 sıralarında can kaybı ve yaralanmaya neden olan bir trafik kazası meydana gelmiştir. İstanbul - Van seferini yapan 44 AK 213 plakalı yolcu otobüsü, Pınarbaşı istikametinden Gürün istikametine seyir halindeyken havanın yağışlı, yolun kaygan olması ve sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi nedeniyle şarampole devrilmiştir. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edilmiştir. İlk belirlemelere göre; otobüste bulunan 44 yolcu ile 3 personelden 7'sinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 40'ının da yaralandığı tespit edilmiştir. Kazada yaralanan görevli ve yolcular çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

OTOBÜS KAZASI İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Sivas'ın Gürün ilçesinde 7 kişinin öldüğü, 24'ü ağır 40 kişinin yaralandığı otobüs kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Malatya-Kayseri Karayolu Sivas'ın Gürün ilçesi Yazyurdu mevkiinde sabah saatlerinde meydana gelen kazada, İstanbul'dan Van'a gitmekte olan Selim A. idaresindeki 44 AK 213 plakalı Van Gölü firmasına ait otobüs bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkarak devrildi. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi ölürken, 24'ü ağır 40 kişi yaralandı. Kazanın ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı görevlendirdiği iki cumhuriyet savcısı ile kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Kazanın nedeni, kazada ihmal bulunup bulunmadığı çok yönlü olarak araştırılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.