Sivas Valisi Gül, Gemerek'te

Sivas Valisi Gül, Gemerek'te

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Gemerek ilçesinde temaslarda bulundu. Yeniçubuk Aile Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu inşaatlarını inceleyen...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Gemerek ilçesinde temaslarda bulundu.

Yeniçubuk Aile Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu inşaatlarını inceleyen Gül, yetkililerden bilgi aldı.

Gül, daha sonra Yeniçubuk Demokrasi Meydan'ında kurulan halk pazarını gezerek, vatandaşlar ve pazar esnafıyla sohbet etti.

Yeniçubuk Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen programa katılan Gül, burada yaptığı konuşmada, Gemerek ilçesinin gelişen ilçeler arasında yer aldığını söyledi.

Gemerek'in Sivas'ın büyük ilçelerinden birisi olduğunu belirten Gül, "Buraya lise lazımsa lise, ilkokul lazımsa ilkokul, ortaokul lazımsa ortaokul yaparız. Şimdi inşallah meslek lisemize bakacağız. Milli Eğitim Bakanımızın görev başında olması bizim için büyük şans." dedi.

Gül, ilçede ihtiyaca göre yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeter ki ihtiyaç olsun, yeterli öğrenci olsun belirli bir takvim içerisinde Milli Eğitim Bakanımızın destekleriyle hepsini çözeriz. Bugün de aldığımız talepleri Bakanımıza iletiriz, bizler de gayret gösteririz. Gemerek’te büyük bir gelişme var, belki sizler göremiyor olabilirsiniz. Doğalgazın gelecek olması başlı başına bir milat, Gemerek Barajı'nın yapılacak olması başlı başına bir milat. Gemerek Barajı normal şartlarda yapılabilecek bir baraj değil. Şarkışla’da kaymakamlık yaparken '50 yıllık rüyamız' diyordunuz, çok şükür bir an önce yapılacak. Yüksek okul yapılacak, Kredi ve Yurtlar Kurumu buraya öğrencinin daha çok gelmesini sağlayacak, daha çok tercih edilecek."

Gemerek’te yapılacak yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Gül, şöyle devam etti:

"Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi, yeni devlet hastanesi inşaatları bu sene başlayacak. Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesine ek derslikler yapılacak. Köylerde ilk etapta 3 halı saha yapıyoruz çocuk oyun grupları yapacağız. KÖYDES'ten 80 bin metrekare parke taş yapılacak. Bu şu anlama gelir, geçen senenin 4 katı daha fazla hizmet almış oluyorsunuz. İmkanlar dahilinde hep daha fazlasını yapmak için çalışacağız.”

Vali Gül, ilçeyi ziyaretinde Kartalkaya Barajı ve bazı okullarda da incelemede bulundu.

Gül’e ziyaretlerinde Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Gemerek İlçe Başkanı Hacı Yalçın, il genel meclisi üyeleri, ve muhtarlar eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :